Jak zrobić syrop klonowy? Indeks glikemiczny, kalorie, cena. Gdzie kupić syrop klonowy? W obecnych czasach coraz więcej osób uzależnionych jest od smaku… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Maltitol – właściwości słodziku i szkodliwość Postęp technologii żywności pozwala cieszyć się słodkim smakiem niemal bez… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Erytrol – właściwości, szkodliwość, cena. Co wybrać erytrol czy ksylitol? Gonitwa za odnalezieniem alternatywy dla cukru doprowadziła do rozpowszechnienia wielu… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Czym można posłodzić herbatę? Słodzik zamiast cukru? W ostatnich latach konsumpcja czystego białego cukru w Polsce spadła.… Agnieszka Pankowska ponad miesiąc temu Więcej
Niebezpieczne dla zdrowia składniki napojów gazowanych Powszechnie wiadomo, że słodkie napoje gazowane wywierają tylko negatywny wpływ… Sabina Bachleda-Szeliga ponad miesiąc temu Więcej
Tagatoza – właściwości, wpływ na zdrowie, zastosowanie, cena Tagatoza to mało znany i rzadko wykorzystywany zamiennik cukru. Mimo… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Ksylitol – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie cukru brzozowego Szukając wartościowszego od sacharozy słodzika do deserów oraz ciepłych napojów,… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Stewia – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie Stewia jest naturalną substancją słodzącą, kilkaset razy słodszą od zwykłego… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Jaggery, czyli właściwości mało popularnego zamiennika cukru białego Jaggery – cukier palmowy używany w kuchni Dalekiego Wschodu. Jak… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Słodziki – wady i zalety zamienników cukru Coraz więcej z nas szuka jednak alternatywy dla białych kryształów,… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej