Tlenek azotu – wpływ na organizm, trening, źródła i suplementacja
Tlenek azotu to związek, który jest powszechnie wykorzystywany zarówno w sporcie, jak i w profilaktyce chorób sercowo-naczyniowych. Substancja ta cieszy się dużym zainteresowaniem wśród sportowców i osób aktywnych fizycznie. Dowiedzmy się zatem jaką funkcję pełni tlenek azotu w naszym organizmie.
Roszponka – uprawa, właściwości, przepisy
Kozłek sałatka, rapontyka, rapunkuł, raszpaka – czyli o wszystkich obliczach roszponki.
Roszponka idealna do wiosennej sałatki
Wiosna i lato to pory idealne na wszelkiego rodzaju sałatki. Do sałatki dodajemy różnego rodzaju warzywa, chude mięso czy orzechy. Jaką sałatę jednak wybrać na bazę naszego dania?
Dodaj gotowane jajko do sałatki a stanie się jeszcze zdrowsza
Dodając do swojej sałatki gotowane jajko Twój organizm wchłonie więcej witamin z surowych warzyw!
Zielony przewodnik – czyli jaką sałatę wybrać?
Porównujemy sałaty pod względem wyglądu i wartości odżywczych. Do Ciebie jednak należy wybór.
Dieta ujemnych kalorii – jemy i spalamy!
Nie istnieją produkty o ujemnej wartości energetycznej. Pojęcie ujemnych kalorii odnosi się jednak do żywności, której spożywanie może prowadzić do powstawania deficytu kalorycznego w organizmie. Na czym to polega? I jakie produkty zawierają "ujemne" kalorie?
Sałata lodowa. Właściwości, wartości odżywcze, witaminy i przepisy
Krucha, smaczna, dobra do sałatek czy jako dodatek do dań głównych. Sałata lodowa często gości na naszych stołach. Jednak czy kiedykolwiek zastanawialiśmy się, czy jedząc niby zwykłą i bez wyraźnego smaku sałatę, możemy dostarczyć organizmowi składników odżywczych?
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !