Pomarańcza – właściwości, witaminy. Pomarańcze a odchudzanie
Pomarańcze zawierają szereg związków sprzyjających zachowaniu zdrowia. Oto dlaczego warto włączyć je do codziennej diety.
Owocowa przekąska
W ten wspaniały słoneczny dzień polecam Wam owocową przekąskę, która idealnie sprawdzi się jako alternatywa dla słodyczy.
Koktajl odmładzający
Zimą pacjenci często skarżą się na problemy z cerą, włosami czy paznokciami, dlatego dzisiaj proponuję Wam skoncentrowaną dawkę witamin i składników mineralnych w postaci koktajlu. Produkty dodane do koktajlu mają działanie antyoksydacyjne, dzięki czemu przyrządzony przez nas napój będzie działał odmładzająco.
Czerwone pomarańcze – właściwości i zastosowanie
Kolor pomarańczowy jednoznacznie kojarzy nam się z okrągłymi, słodkimi cytrusami o tej intensywnej barwie. Trudno jest więc wyobrazić sobie, iż… nie wszystkie pomarańcze są pomarańczowe! Skąd pochodzą krwistoczerwone odmiany cytrusów, jakie są ich walory odżywcze i zastosowanie oraz czy mają istotną przewagę nad pospolitymi pomarańczami?
Sok lepszy od świeżego owocu pomarańczy
Świeże owoce są zdrowsze, ale nie pod każdym względem lepsze od przetworzonych soków. Jak się okazuje organizm ludzki lepiej przyswaja witaminy z soku pomarańczowego niż świeżego owocu.
Przepis na kurczaka w sosie pomarańczowym
Dziś polecam Wam smaczne, pełnowartościowe danie jednogarnkowe. Soczysty kurczak w sosie pomarańczowym jest doskonałym posiłkiem dla wszystkich tych, którzy uwielbiają połączenie słodkiego oraz ostrego smaku.