Pigwa – odmiany, właściwości, przepisy. Jak jeść pigwę?
Żółte, twarde i cierpkie owoce pigwy – czy nadają się do jedzenia? Czy można z nich coś przyrządzić?
Pigwa – właściwości i przepisy. Czy warto robić przetwory z pigwy?
Pigwa to krzew, który jest uprawiany głównie jako roślina ozdobna, ma piękne kwiaty, a jej drobne żółte, jabłkowate owoce również prezentują się pięknie. Nie jest to roślina specjalnie kłopotliwa w uprawie, wymaga tylko sporo słońca i w miarę wilgotnej gleby.
Nasiona pigwy cenniejsze niż cały owoc!
Pigwa jest owocem zawierającym bogactwo cennych wartości odżywczych. W wielu przypadkach lepiej jednak sięgnąć po nasiona pigwy niż słodko-kwaśny owoc. Dowiedz się, na co wpływają nasiona pigwy!
Sok z pigwy ma wiele dobroczynnych właściwości. Poznajmy jego zastosowanie
Pigwa jest wspaniałym i cennym owocem. Przygotowany z niej sok pomoże utrzymać ciało w świetnej kondycji i zdrowiu.
Superfoods. Szczęśliwa trzynastka, która pomoże Ci zachować zdrowie i urodę
Superfoods to prawdziwe bomby zdrowia, które kryją w sobie wiele witamin i cennych składników odżywczych.
Pigwa dzięki swoim właściwościom znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni
Pigwa to owoc, który kojarzymy z różnego rodzaju przetworami, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Zwalcza objawy przeziębienia, ale nie tylko. Sprawdź jakie jeszcze ma zastosowanie.
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !