pigwa

Pigwa – odmiany, właściwości, przepisy. Jak jeść pigwę?

Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu

Żółte, twarde i cierpkie owoce pigwy – czy nadają się do jedzenia? Czy można z nich coś przyrządzić?

Pigwa – właściwości i przepisy. Czy warto robić przetwory z pigwy?

Weronika Knapczyk ponad miesiąc temu

Pigwa to krzew, który jest uprawiany głównie jako roślina ozdobna, ma piękne kwiaty, a jej drobne żółte, jabłkowate owoce również prezentują się pięknie. Nie jest to roślina specjalnie kłopotliwa w uprawie, wymaga tylko sporo słońca i w miarę wilgotnej gleby.

Nasiona pigwy cenniejsze niż cały owoc!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Pigwa jest owocem zawierającym bogactwo cennych wartości odżywczych. W wielu przypadkach lepiej jednak sięgnąć po nasiona pigwy niż słodko-kwaśny owoc. Dowiedz się, na co wpływają nasiona pigwy!

Sok z pigwy ma wiele dobroczynnych właściwości. Poznajmy jego zastosowanie

Dominika Halota ponad miesiąc temu

Pigwa jest wspaniałym i cennym owocem. Przygotowany z niej sok pomoże utrzymać ciało w świetnej kondycji i zdrowiu.

Superfoods. Szczęśliwa trzynastka, która pomoże Ci zachować zdrowie i urodę

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Superfoods to prawdziwe bomby zdrowia, które kryją w sobie wiele witamin i cennych składników odżywczych.

Pigwa dzięki swoim właściwościom znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Pigwa to owoc, który kojarzymy z różnego rodzaju przetworami, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Zwalcza objawy przeziębienia, ale nie tylko. Sprawdź jakie jeszcze ma zastosowanie.