pietruszka

Sok z pietruszki – natki i korzenia. Właściwości soku z pietruszki

Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu

Jakie właściwości posiada sok z pietruszki? Jak go przyrządzić? Pietruszka na raka

Pietruszka – właściwości, herbata, sok. Pietruszka na odchudzanie

Paulina Hetwer ponad miesiąc temu

O korzystnym potencjale pietruszki oraz o tym dlaczego i komu nie służy.

Kolendra, uniwersalna przyprawa – najlepsza świeża

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Kolendra choć jest powszechna w naszym kraju, to jednak wciąż mało popularna. To niezwykła roślina, która jako przyprawa sprawdza się w wielu daniach. Warto zasiać ją w doniczce i cieszyć się jej świeżym smakiem.

Lecznicza moc ziół i tajemnicza substancja – apigenina

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Naukowcy z D’Or Institute for Research and Education są bliscy wynalezienia leku, który pomoże pacjentom wrócić do zdrowia. Inspiracją dla nich stały się naturalne zioła.

Zupa krem z pietruszki i dodatkiem rukoli

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Zimowa aura zachęca nas do przygotowywania sycących i rozgrzewających zup krem. Szczególnie takich z dużą ilością czosnku i imbiru, który dodatkowo działa przeciwzapalnie, co jest szczególnie ważne w okresie przeziębień.

Natka pietruszki – właściwości, wartości odżywcze, przechowywanie i zastosowanie

Marta Gzyl ponad miesiąc temu

Wszystkim znana, ale często niedoceniana i zapomniana w codziennej diecie. Wystarczy jej bardzo niewiele, aby dostarczyć niezbędnych substancji regulujących pracę organizmu. Poznajmy właściwości lecznicze natki z pietruszki.

Żurawina zamiast jagody goji – czyli polskie zamienniki superfoods

Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu

,,Nie wystarczy jeść, trzeba się odżywiać” – doskonale o tym wiedzą pasjonaci zdrowego żywienia. Jednak czy konieczne jest kupowanie stosunkowo drogich produktów wyliczanych na liście superfoods, aby utrzymać sprawność na najwyższym poziomie?

Zioła moczopędne – rodzaje i właściwości lecznicze

Marta Florczak ponad miesiąc temu

Co roku dostarczamy do organizmu 4–7 kg toksyn. Dowiedz się jakimi ziołami możemy je usunąć z organizmu?

Walka z przeziębieniem, czyli lecznicza moc kiszonej kapusty, pietruszki i głogu

Klaudia Niemira ponad miesiąc temu

Istnieje jednak cała masa produktów spożywczych, których wartości odżywcze są nieocenionym sojusznikiem w walce z chorobą! Jeśli jesteście ciekawi, co jeść w sezonie jesienno - zimowym, aby wzmocnić odporność, zapraszam!