parówki

Powszechnie uznawane są za tłuste i niezdrowe. Czy tak jest naprawdę? Dowiedz się, co producenci ukrywają w parówkach i na co zwracać uwagę przy ich zakupie. Nauczymy Cię wybierać parówki wyprodukowane z mięsa, a nie z mielonych odpadów. Przekonaj się, że wcale nie musisz z nich rezygnować!

Parówki – czy można je jeść bez lęku o swoje zdrowie?

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Parówki najczęściej zjadamy na śniadanie, kolację bądź w formie popularnych hot-dogów. Wiele kontrowersji krąży wokół parówek. Dziś odpowiemy na pytanie, czy parówki mogą być zdrowe?

Najlepszy dobór mięsa, walory odżywcze i sposoby przygotowania

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Mięso nie musi być złe i niezdrowe. Wystarczy odpowiednio je dobrać i przygotować, a następnie cieszyć się jego smakiem oraz wartościami odżywczymi, które są niezwykle ważne dla naszego organizmu.

Kuchnia angielska – charakterystyka, tradycje i przepisy

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Kolejnym miejscem, które odwiedzamy razem z naszym cyklem artykułów o kuchniach świata jest Anglia! Na pewno znacie jej najpopularniejsze danie z rybą i frytkami. Poznajcie więcej tradycji kulinarnych Wielkiej Brytanii!

Żywność wysoko przetworzona. Definicja i przykłady "gorszej" żywności

Magdalena Wilk ponad miesiąc temu

Żywność przetworzona, dowiedz się co to jest i jaki ma wpływ na nasze zdrowie.

Dzieci – produkty, których bezwzględnie powinny unikać w swojej diecie

Magdalena Wilk ponad miesiąc temu

Dzieci są dla nas najważniejsze, dlatego często zastanawiamy się co mogą zjeść, a czego powinny unikać w swoim jadłospisie.

Parówki - z czego są zrobione, ile mają kalorii i…czy są zdrowe?

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Dobre na śniadanie i jako przekąska. Klasyczne, z serem czy wyprodukowane z szynki. Jedzą je chętnie dorośli, ale i dzieci przyciągają smakiem. Parówki - co się w nich kryje i czy są zdrowe?