papryka

Oceń
papryka - 1.0/5. Oddano 1 głosy.

Pasta wegetariańska z orzechów włoskich i pieczonej papryki

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Pyszna, sycąca i pełna wartości odżywczych pasta na bazie orzechów włoskich i słonecznika to propozycja nie tylko dla osób unikających mięsa. Dostarczy nam zdrowych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B, witaminę E, magnez, fosfor oraz sporą dawkę błonnika.

Sekrety zdrowego grillowania – warzywa

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Grille urządzamy zwykle w ciepłe dni późnej wiosny bądź lata. Wówczas stragany warzywno-owocowe aż pękają od nadmiaru wszelkiego rodzaju warzyw. Warto sięgnąć po te lokalne i sezonowe, aby cieszyć się świeżym smakiem i pełnią cennych wartości odżywczych.

5 pozytywnych dla urody właściwości papryki

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Papryka nie tylko poprawia stan naszego zdrowia, ale także naszej urody. Dziś przedstawiamy właściwości papryki, które pozwolą Wam zachować zgrabną sylwetkę, piękną skórę i opóźnić procesy starzenia!

Zielona papryka – właściwości, wartości odżywcze, witaminy i przepis

Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu

Dzisiaj skupimy się na papryce zielonej, która stanowi doskonałe źródło witamin, a ponadto pozwala nadać koloru niejednej potrawie.

Papryka żółta – właściwości, wartości odżywcze i witaminy

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Czerwona zielona czy żółta? Tym razem podpowiemy, co kryje w sobie żółta papryka. Jak się okazuje nie mało cennych składników, więc warto włączyć ja do codziennej diety.

Kuchnia grecka – charakterystyka, tradycje, przepisy

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Dieta śródziemnomorska zaliczana jest do najzdrowszych na świecie. Warto z niej czerpać ile się da. Tym razem przybliżymy Wam nieco kuchnię grecką. Zapraszamy!

Skuteczne sposoby na uniknięcie jesiennej chandry

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Dziś podpowiemy jak uniknąć jesiennej chandry. Zwróć uwagę na to, co jesz, jak się ruszasz i jak walczysz ze stresem.

Papryka to źródło zdrowia i smaku!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Kolorowe papryki pasują prawie do każdego dania. Mogą osłodzić bądź dodać pikanterii Twoim potrawom. Możesz wybierać wśród różnych rodzajów, do wyboru do koloru!

Kuchnia gruzińska – charakterystyka, tradycje, przepisy

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Gruzja jest dość popularnym krajem wśród Polaków. Wielu z nas właśnie tam planuje swój urlop. Nic dziwnego, kraj ten dostarcza wszystkiego, czego spragniona dusza turysty potrzebuje.

Papryka peperoni – wartości odżywcze, właściwości i sposoby jedzenia

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Papryka peperoni idealnie sprawdza się do wszelkiego rodzaju dań. Jej słodko-ostry smak nada ognistego temperamentu Twoim daniom.

Papryka chili – właściwości, odmiany, zastosowanie oraz przepis na piekielny sos

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Dla smakoszy ostrych dań to niezastąpiona przyprawa. Papryczka chili wzbogaci smak wielu potraw oraz dzięki swoim prozdrowotnym właściwościom zadba o wasze zdrowie.

Papryka biała. Właściwości, witaminy i wartości odżywcze

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Jest żółta, zielona i czerwona. Teraz czas na białą paprykę! To idealny gatunek, który nadaje się do faszerowania!

Papryka – właściwości, witaminy i wartości odżywcze

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Papryka – pełna wartości odżywczych, witamin dodaje smaku wielu potrawom. Świetnie komponuje się w sałatkach, sosach, na kanapkach.

Kapsaicyna i piperyna: właściwości, wady i występowanie „ostrych substancji”

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Kapsaicyna i piperyna to związki, które odpowiadają za ostry i piekący smak. Naturalnie występują w roślinach i bardzo często wykorzystywane są w przemyśle spożywczym.