Olej rzepakowy – rafinowany i nierafinowany, skład, właściwości. Czy olej rzepakowy jest zdrowy?
Dyskusja na temat korzyści zdrowotnych płynących ze spożywania olejów roślinnych trwa w najlepsze. Coraz częściej zachwala się walory olejów egzotycznych z całkowitym pominięciem naszych rodzimych produktów. Czy takie postępowanie jest słuszne? Warto przyjrzeć się bliżej właściwościom oleju rzepakowego, który wydaje się być niesprawiedliwie zepchnięty na margines w tej rywalizacji.
10 zasad mądrego wykorzystywania tłuszczów w diecie
Używaj tłuszczów mądrze i wspieraj swoje zdrowie.
Olej rafinowany i nierafinowany – różnice
Olej do smażenia, czy jest równie dobry do sałatek? Czym różni się olej rafinowany od nierafinowanego? Warto znać różnicę, aby dostosować najlepszy olej do swoich wymagań kulinarnych.
Smażenie bez tłuszczu a ... zdrowe smażenie na oleju
Smażenie na tłuszczu wcale nie musi być niezdrowe. Jednak czy każdy z nas wie, jak dobrze smażyć, aby nie zaszkodzić naszemu organizmowi?