olej rzepakowy

Olej rzepakowy – rafinowany i nierafinowany, skład, właściwości. Czy olej rzepakowy jest zdrowy?

Justyna Paroń ponad miesiąc temu

Dyskusja na temat korzyści zdrowotnych płynących ze spożywania olejów roślinnych trwa w najlepsze. Coraz częściej zachwala się walory olejów egzotycznych z całkowitym pominięciem naszych rodzimych produktów. Czy takie postępowanie jest słuszne? Warto przyjrzeć się bliżej właściwościom oleju rzepakowego, który wydaje się być niesprawiedliwie zepchnięty na margines w tej rywalizacji.

10 zasad mądrego wykorzystywania tłuszczów w diecie

Zofia Mikoś ponad miesiąc temu

Używaj tłuszczów mądrze i wspieraj swoje zdrowie.

Olej rafinowany i nierafinowany – różnice

Aneta Pietrzak ponad miesiąc temu

Olej do smażenia, czy jest równie dobry do sałatek? Czym różni się olej rafinowany od nierafinowanego? Warto znać różnicę, aby dostosować najlepszy olej do swoich wymagań kulinarnych.

Smażenie bez tłuszczu a ... zdrowe smażenie na oleju

Zofia Mikoś ponad miesiąc temu

Smażenie na tłuszczu wcale nie musi być niezdrowe. Jednak czy każdy z nas wie, jak dobrze smażyć, aby nie zaszkodzić naszemu organizmowi?