Ogórki małosolne – właściwości. Ogórki kiszone a małosolne. Jak zrobić ogórki małosolne?
Kiszenie jest jednym z najbardziej wartościowych sposobów na konserwację żywności. Popularnym warzywem używanym do tego typu praktyk kulinarnych jest ogórek. Jakie właściwości mają poddane kiszeniu ogórki?
Karmienie piersią a jedzenie czekolady, miodu, ogórków kiszonych. Co można jeść?
Okres laktacji jest szczególnym czasem w życiu kobiety, w którym dochodzi do wytworzenia szczególnej więzi łączącej mamę z nowonarodzonym niemowlęciem. Dieta kobiety w tym okresie powinna być w pewnych sytuacjach dopasowana do stanu zdrowia dziecka, aby wraz z mlekiem matki nie otrzymywało substancji, które przechodzą do mleka i jednocześnie mogą szkodzić dziecku. Powinna być także pełnowartościowa i bezpieczna dla mamy,
Ogórki kiszone i konserwowe – porównanie właściwości odżywczych
Z pewnością każdy z nas wie, że ogórki kiszone różnią się od konserwowych przede wszystkim za sprawą smaku i wyglądu. Niemniej jednak warto jest również dokładniej przyjrzeć się faktowi, skąd biorą się te znaczące różnice a także, które ogórki będą dla nas znacznie lepszym wyborem pod kątem zawartych wartości odżywczych.
6 najlepszych sposobów na zdrowe owoce i warzywa
Cieszmy się smakiem ulubionych owoców i warzyw przez cały rok! Przedstawiamy 6 najlepszych sposobów na ich obróbkę, które zachowują ich bogactwo witamin na dłużej.
Kiszonki – właściwości konserwujące i składniki odżywcze
W sezonie świeże warzywa i owoce dostarczają nam niezbędnych witamin, a co zrobić zimą? najlepszym sposobem na dostarczenie sobie niezbędnych składników są kiszonki. Najpopularniejsze ogórki i kapusta stają się pierwszorzednym źródłem cennychi witamin i minerałów dostępnych cały rok!
Ogórki kiszone. Właściwości, witaminy i sekret dobrego przepisu
Z ogórków zielonych można zrobić maseczki, okłady, sałatki i ... ogórki kiszone. Dzięki procesowi kiszenia zyskują nowe właściwości i są bogatsze w cenne witaminy!
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !