ogórki kiszone

Ogórki małosolne – właściwości. Ogórki kiszone a małosolne. Jak zrobić ogórki małosolne?

Jakub Wiącek ponad miesiąc temu

Kiszenie jest jednym z najbardziej wartościowych sposobów na konserwację żywności. Popularnym warzywem używanym do tego typu praktyk kulinarnych jest ogórek. Jakie właściwości mają poddane kiszeniu ogórki?

Karmienie piersią a jedzenie czekolady, miodu, ogórków kiszonych. Co można jeść?

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Okres laktacji jest szczególnym czasem w życiu kobiety, w którym dochodzi do wytworzenia szczególnej więzi łączącej mamę z nowonarodzonym niemowlęciem. Dieta kobiety w tym okresie powinna być w pewnych sytuacjach dopasowana do stanu zdrowia dziecka, aby wraz z mlekiem matki nie otrzymywało substancji, które przechodzą do mleka i jednocześnie mogą szkodzić dziecku. Powinna być także pełnowartościowa i bezpieczna dla mamy,

Ogórki kiszone i konserwowe – porównanie właściwości odżywczych

Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu

Z pewnością każdy z nas wie, że ogórki kiszone różnią się od konserwowych przede wszystkim za sprawą smaku i wyglądu. Niemniej jednak warto jest również dokładniej przyjrzeć się faktowi, skąd biorą się te znaczące różnice a także, które ogórki będą dla nas znacznie lepszym wyborem pod kątem zawartych wartości odżywczych.

6 najlepszych sposobów na zdrowe owoce i warzywa

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Cieszmy się smakiem ulubionych owoców i warzyw przez cały rok! Przedstawiamy 6 najlepszych sposobów na ich obróbkę, które zachowują ich bogactwo witamin na dłużej.

Kiszonki – właściwości konserwujące i składniki odżywcze

Dominika Jurkowska ponad miesiąc temu

W sezonie świeże warzywa i owoce dostarczają nam niezbędnych witamin, a co zrobić zimą? najlepszym sposobem na dostarczenie sobie niezbędnych składników są kiszonki. Najpopularniejsze ogórki i kapusta stają się pierwszorzednym źródłem cennychi witamin i minerałów dostępnych cały rok!

Ogórki kiszone. Właściwości, witaminy i sekret dobrego przepisu

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Z ogórków zielonych można zrobić maseczki, okłady, sałatki i ... ogórki kiszone. Dzięki procesowi kiszenia zyskują nowe właściwości i są bogatsze w cenne witaminy!