Marcepan – skład, właściwości, przepisy. Jak zrobić marcepan?
Z czego składa się marcepan? Czy marcepan jest zdrowy oraz jak zrobić go samodzielnie? Przepisy z marcepanu.
Migdały – właściwości, na zgagę, w ciąży Czy migdały są zdrowe?
Migdały są jednym z najzdrowszych produktów żywnościowych świata. Dziś o ich właściwościach i o tym na jakie dolegliwości warto je stosować.
Migdały ziemne chufa, czyli właściwości i zastosowanie orzechów tygrysich
Wywodzące się ze starożytnego Egiptu, słodkie w smaku orzechy tygrysie zaliczane są do „superfoods”. Czym są i w jaki sposób możemy wykorzystać w życiu codziennym migdały ziemne? Zapraszam do lektury!
Olejek ze słodkich migdałów – skład oraz zastosowanie w kuchni oraz kosmetyce
Podobnie jak surowiec, z którego powstał, olej ze słodkich migdałów tłoczony na zimno jest źródłem zdrowych wielonienasconych kwasów tłuszczowych, rozmaitych składników mineralnych oraz witamin. Dzięki delikatnemu smakowi jest świetnym dodatkiem do mięs, słodkich deserów i produkcji masy marcepanowej.
Sałatka owocowa z mleczkiem kokosowym i migdałami
Sałatkami owocowymi możemy cieszyć również zimą. Wystarczy dobrać odpowiednie do pory roku owoce, aby cieszyć się ich smakiem oraz wartościami odżywczymi, których są bogatym źródłem.
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !