łosoś

Łosoś norweski czy atlantycki? Jak przyrządzić łososia?

Jakub Wiącek ponad miesiąc temu

Łosoś – dla rybnych smakoszy jedna z najsmaczniejszych ryb. Bez wątpienia może też stanowić główne źródło kwasów omega-3 w diecie. Jakiego łososia kupować, by był najzdrowszy?

Łosoś – bałtycki, norweski, hodowlany. Czy łosoś jest zdrowy?

Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu

Łosoś – źródło wielu ważnych składników odżywczych, minerałów i witamin czy źródło zanieczyszczeń?

Łosoś wędzony – wartości odżywcze, w ciąży. Jak przygotować łososia?

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Ryby morskie są dla organizmu człowieka bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych w tym omega-3, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz składników mineralnych. Dieta kobiety będącej w ciąży powinna być bezpieczna i pełnowartościowa zarówno dla niej, jak i płodu. Przyszła mama, wybierając ryby i włączając je do swojej diety dwa razy w tygodniu, powinna kierować się przede wszystkim najkorzystniejszym działaniem dla zdrowia, czyli najlepsze m.in. będą ryby wolne od wszelkich zanieczyszczeń.

Sałatka z kaszą pęczak, łososiem i awokado

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Zapraszam na lekką i zdrową sałatkę z wędzonym łososiem i kaszą pęczak. Sałatka jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które cenią sobie wygodę i szybkość przygotowywania posiłków.

Kuchnia norweska – charakterystyka, tradycyjne dania, przepisy

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Kraje dalekiej północy charakteryzują się klimatem niezwykle ciężkim dla uprawy roli. Ich położenie wpływa znacząco na tradycyjne dania. Podobnie jest z krajem Wikingów, gdzie najbardziej ceni się proste dania wykonane z wysokiej jakości składników naturalnych. Najważniejsze, aby było prosto i kalorycznie.

Łosoś – charakterystyka, występowanie, hodowla i sposób przygotowania

Damian Adamiak ponad miesiąc temu

Łosoś jest określany jako tłusta i zdrowa ryba, o dużej zawartości kwasów tłuszczowych Omega-3. Jednocześnie jest smaczna i łatwa w przygotowaniu.