kukurydza

Kasza kukurydziana – właściwości, przepisy. Jak gotować kaszę kukurydzianą?

Paulina Chrzan ponad miesiąc temu

Kasza kukurydziana to produkt doskonale znany zwłaszcza w Ameryce, gdzie ogromną popularnością cieszą się wszelkie przetwory z kukurydzy. W Polsce jest jeszcze stosunkowo słabo znana. Okazuje się, że jest to produkt świetny dla osób mających problemy żołądkowe i stosujących diety lekkostrawne. Korzyści z jej spożywania jest o wiele więcej!

Płatki kukurydziane – skład. Czy płatki kukurydziane są zdrowe?

Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu

Poznaj skład płatków śniadaniowych Cornflakes. Czy płatki kukurydziane to dobry wybór podczas diety?

Mąka kukurydziana – właściwości, przepisy, cena. Skrobia kukurydziana a mąka kukurydziana

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Kukurydza to jedna z najstarszych roślin uprawianych na całym świecie. Przetwory zbożowe produkowane z kukurydzy tj. mąka, kasza, grysik, skrobia oraz płatki, cieszą się największą popularnością wśród osób mających alergię lub nietolerancję glutenu, gdyż z natury są wolne od uczulającego białka.

Kuchnia meksykańska – charakterystyka, tradycje i przepisy

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Tym razem podróżujemy do Meksyku, kraju pysznych tortilli i tacos! Zapraszamy!

Skrobia modyfikowana i jej szkodliwość – sprawdźmy w jakich produktach się ukrywa

Agnieszka Czapla ponad miesiąc temu

Skrobia modyfikowana ze względu na swoją nazwę często kojarzona jest z produktami GMO, czyli genetycznie modyfikowanymi. A to nic bardziej mylnego!

Kukurydza - amerykańskie ziarno opanowało świat

Aleksandra Langner ponad miesiąc temu

Jest bogatym źródłem witamin i błonnika, a do tego nie zawiera glutenu. Zobacz jakie jeszcze właściwości ma ta popularna roślina.