kapsaicyna

Pieprz cayenne – właściwości, dawkowanie. Pieprz cayenne na odchudzanie

Paulina Chrzan ponad miesiąc temu

Pieprz cayenne to przyprawa, która niektórym może mylnie kojarzyć się z pieprzem, a przecież jest to nic innego jak wysuszona i zmielona w całości (łącznie z pestkami) papryczka chilli specjalnej odmiany. Niewiele osób wie, że dzięki zawartej w pieprzu kapsaicynie, wywiera szereg korzystnych efektów zdrowotnych na wiele składowych organizmu – układ sercowo-naczyniowy, nowotwory, przewód pokarmowy, a także wpływa rewelacyjnie na redukcję masy ciała jako środek wspomagający. Przeczytaj więcej o znakomitej aktywności pieprzu cayenne i zadbaj by nie zabrakło go w Twojej spiżarni!

Red burn – skuteczność, dieta, skład, działanie, dawkowanie, opinie

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

RED BURN to nowy produkt uznanej firmy FITLABS. Świetny i naturalny skład spalacza pozwala na redukcję tłuszczu i bezpieczne dla zdrowia odchudzanie. Jeśli długo i mało skutecznie walczyłeś z otyłością, RED BURN wraz z dołączoną dietą w końcu pomogą Ci osiągnąć szczupłą sylwetkę.

Zielona papryka – właściwości, wartości odżywcze, witaminy i przepis

Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu

Dzisiaj skupimy się na papryce zielonej, która stanowi doskonałe źródło witamin, a ponadto pozwala nadać koloru niejednej potrawie.

Naturalne spalacze tłuszczu. Poznaj ich źródła

Zofia Mikoś ponad miesiąc temu

Nie potrzeba chemii, aby wspomóc odchudzanie, poznaj naturalne spalacze tłuszczu.

Papryka to źródło zdrowia i smaku!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Kolorowe papryki pasują prawie do każdego dania. Mogą osłodzić bądź dodać pikanterii Twoim potrawom. Możesz wybierać wśród różnych rodzajów, do wyboru do koloru!

Papryka chili – właściwości, odmiany, zastosowanie oraz przepis na piekielny sos

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Dla smakoszy ostrych dań to niezastąpiona przyprawa. Papryczka chili wzbogaci smak wielu potraw oraz dzięki swoim prozdrowotnym właściwościom zadba o wasze zdrowie.

Dieta ujemnych kalorii – jemy i spalamy!

Paulina Michalak ponad miesiąc temu

Nie istnieją produkty o ujemnej wartości energetycznej. Pojęcie ujemnych kalorii odnosi się jednak do żywności, której spożywanie może prowadzić do powstawania deficytu kalorycznego w organizmie. Na czym to polega? I jakie produkty zawierają "ujemne" kalorie?

Kapsaicyna i piperyna: właściwości, wady i występowanie „ostrych substancji”

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Kapsaicyna i piperyna to związki, które odpowiadają za ostry i piekący smak. Naturalnie występują w roślinach i bardzo często wykorzystywane są w przemyśle spożywczym.

10 niezawodnych sposobów na poprawienie przemiany materii

Emilia Muchowska ponad miesiąc temu

Prawidłowy metabolizm to niezbędny element każdej diety odchudzającej. Istnieje szereg sposobów, które pomogą zwalczyć problem powolnej przemiany materii. Sprawdź je!