jagody

Kwas elagowy – właściwości, występowanie. Naturalna substancja przeciwnowotworowa

Alicja Bławat ponad miesiąc temu

Jednym z wielu dobrych argumentów na rzecz włączenia do diety owoców jagodowych, orzechów włoskich, żurawiny czy granatu jest znajdujący się w tych produktach kwas elagowy. Wykazuje on działanie przeciwnowotworowe i przeciwzapalne oraz hamuje wzrost H.pylori. Sprawdź, w czym jest go najwięcej!

Dietetyczne crumble

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Nie macie pomysłu na pożywny i smaczny deser ? Polecam Wam dietetyczne crumble, czyli owoce zapiekane pod kruszoną z płatków owsianych i wiórek kokosowych.

Owoce jagodowe i ich wpływ na zdrowie. Różnice pomiędzy borówką amerykańską a jagodą

Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu

Owoce jagodowe – uwielbiane przez małych i dużych. Jakie korzyści zdrowotne może przynieść ich spożywanie? Czy zastanawiałeś się kiedyś, jaka jest różnica między jagodą a borówką amerykańską?

Jagody camu camu (Myrciaria dubia) – właściwości i zastosowanie

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Kwaśne w smaku, amazońskie jagody camu camu biją na głowę pod względem zawartości witaminy C żurawinę, czarną porzeczkę, acerolę czy też dziką różę. Znajduje się w nich również cała gama składników mineralnych oraz witamin, dzięki czemu Myrciaria dubię możesz śmiało zastosować nie tylko w przypadku osłabionej odporności organizmu, czy w celu wzmocnienia naczyń krwionośnych.