glutaminian sodu

Glutaminian sodu – co to jest, występowanie, szkodliwość

Paulina Chrzan ponad miesiąc temu

Glutaminian sodu jest substancją powszechnie występującą w wielu produktach żywnościowych. Zwyczajowo wszelkie dodatki sygnowane symbolem E są odbierane przez większość za substancje sztuczne i niezdrowe. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że nie każdy z nich jest tak naprawdę niekorzystny dla zdrowia. Dziś o glutaminianie sodu i jego toksyczności.

Dieta niskosodowa – zasady, wskazania, produkty zalecane i zakazane w diecie bez soli

Klaudia Niemira ponad miesiąc temu

Dieta niskosodowa ma korzystny wpływ na nasze serce, pozwala osobom chorym na nadciśnienie tętnicze oraz miażdżycę uzyskać dobre wyniki badań, a także przedłużyć i poprawić jakość ich życia.

Ketchup – skład dobrej jakości produktu

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Jego historia sięga aż Chin, gdzie w dawnych czasach służył jako zaprawa do ryb. Pod koniec XVII wieku przepis dotarł do Anglii, natomiast w 1867 już w USA receptura została zmodyfikowana według uznania smakowego Henry'ego Johna Heinza – założyciela jednej ze znanych firm produkujących keczup.

Skład i kaloryczność kostki rosołowej może nas zaskoczyć, wypróbujmy jej domową wersję

Magdalena Mirta ponad miesiąc temu

Bardzo popularna, niepozorna i stosowana na co dzień do wielu dań – zup, sosów, kostka rosołowa potrafi wyrządzić wiele szkód.