dieta przeciwnowotworowa

Dieta antyrakowa. Czego nie lubi rak?

Paulina Chrzan ponad miesiąc temu

W czasach, kiedy choroby nowotworowe stają się coraz powszechniejszym problemem, warto zadbać o to, by nasza dieta była pełna składników prewencyjnych, profilaktycznych i co najciekawsze, wspomagających walkę z chorobą. Takich produktów wokół nas jest naprawdę sporo, niestety mało kto wie, że właśnie takie istotne jest ich działanie. Przeczytaj artykuł i dowiedz się więcej o popularnych, a nawet codziennie goszczących w Twojej kuchni produktach!

Pestki moreli gorzkiej – dawkowanie, skutki uboczne, opinie. Pestki moreli na raka

Sonia Walla ponad miesiąc temu

Gorzkie pestki moreli okrzyknięte zostały niedawno nowym lekarstwem na raka. Czy słusznie zasłużyły na to miano? Jaki związek zawarty w gorzkich pestkach może wykazywać takie działanie? Czy spożywanie gorzkich pestek moreli jest bezpieczne?

Właściwości lecznicze kurkumy. Jak działa kurkuma?

Dominika Guzik ponad miesiąc temu

W kuchni orientalnej znana doskonale jako przyprawa o charakterystycznym aromacie i głębokim żółtopomarańczowym zabarwieniu. Jednakże zastosowanie kłączy kurkumy sięga o wiele dalej… Właściwości terapeutyczne tej azjatyckiej byliny wykorzystywano od ponad 4000 lat w krajach Dalekiego Wschodu.

Spirulina – działanie, zastosowanie, tabletki, proszek, dawkowanie

Weronika Knapczyk ponad miesiąc temu

Spirulina to naturalna alga hodowana w wodach słonych i słodkich. Jest organizmem samożywnym. Kiedyś zaliczana do roślin ze względu na obecność chlorofilu, obecnie do bakterii samożywnych. Jej właściwości zachwalają dietetycy, instruktorzy fitness oraz pasjonaci zdrowego odżywiania. Czy rzeczywiście spirulina na to zasługuje?

Orzechy według najnowszych badań zmniejszają ryzyko nowotworu

Justyna Piekara ponad miesiąc temu

Naukowcy dowiedli, że spożywanie orzechów hamuje procesy rakotwórcze.

Graviola – właściwości i zastosowanie flaszowca

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Graviola to zielone, peruwiańskie owoce przypominające wyglądem naszego rodzimego kasztana. Co ciekawe, niepozorny owoc ceniony niegdyś wyłącznie za właściwości przeciwbakteryjne oraz zapobiegające powstawaniu wrzodom, został przebadany przez Instytut Narodowy Raka w USA oraz Uniwersytet Purdue w USA, a wyniki przeprowadzonych badań okazały się zaskakujące!

Zobacz czego nie jeść, aby nie zachorować na raka

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Nasza dieta w dużej mierze wpływa na ryzyko wystąpienia nowotworu. Głównie dotyczy to coraz powszechniejszego dziś raka jelita grubego. Zobacz co musisz wyeliminować ze swojej diety, aby uniknąć zmian nowotworowych.

Pestki gorzkiej moreli w diecie antyrakowej

Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu

Większość z nas nie je owoców w całości – część obiera je ze skórki, a część nie. Tymczasem w ten sposób pozbawiamy się wielu cennych składników odżywczych, które wykazują prozdrowotne właściwości, np. gorzka morela ma bardzo zdrowe... pestki.