chlorofil

Morszczyn pęcherzykowaty – właściwości, zastosowanie, suplementacja

Sonia Walla ponad miesiąc temu

Morszczyn pęcherzykowaty to mniej „sławny” na rynku suplementów diety glon. Mimo tego, iż sławą ustępuje bardziej znanym algom, takim jak kelp czy chlorella, może pochwalić się równie korzystnym działaniem na organizm. Jego główne zalety to przyspieszenie pracy tarczycy i pomoc w redukcji masy ciała. Jakie inne właściwości ma morszczyn pęcherzykowaty i czy warto włączyć go do codziennej suplementacji?

Kalettes – pochodzenie, właściwości i zastosowanie nowego warzywa

Sonia Walla ponad miesiąc temu

Wydawać by się mogło, że natura obdarowała nas całkiem pokaźną ilością warzyw i owoców różnych odmian. Mimo to, człowiek stale szuka sposobów, by odkryć nowe gatunki roślin lub… stworzyć nowe. Takim sposobem powstało kalettes – krzyżówka jarmużu i brukselki. Jak wygląda, skąd pochodzi, jakie ma właściwości odżywcze i z czym najlepiej smakuje?

Algi – najlepsze źródło “zielonej krwi”

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

“Zielona krew” to nic innego jak cenny dla organizmu chlorofil. Algi stanowią jego najcenniejsze źródło, bowiem działają kompleksowo na cały organizm. Przekonaj się jak cenne mogą być algi.

Trawa pszeniczna – hodowla, właściwości oraz dostępne formy produktu

Paulina Żurek ponad miesiąc temu

Poznaj kolejny super food – właściwości trawy pszenicznej. Odżywcza roślina, którą możesz wyhodować w domu.

Chlorella – skład, działanie, stosowanie, przepis

Anna Mielczarek ponad miesiąc temu

Zielony skarb wód – chlorella zawiera więcej witaminy B12 niż wątroba wołowa. Co jeszcze kryje ta cudowna roślina?

Płynny chlorofil. Właściwości, występowanie, preparaty i skutki uboczne

Joanna Rojkowicz ponad miesiąc temu

Chlorofil jest niezbędny dla roślin i jak się okazuje bardzo ważny dla człowieka. Zobacz jaką spełnia rolę w organizmie i w jakich produktach możesz go znaleźć.

Barwniki spożywcze, czyli co sprawia, że jedzenie bardziej smakuje i lepiej wygląda

Klaudia Niemira ponad miesiąc temu

Każdego dnia robiąc zakupy, wybieramy produkty, które przykuwają czymś nasz wzrok – zielone jabłka, krwistoczerwone mięsa, złociste pieczywo. Wszyscy oceniamy wartość produktu przede wszystkim dzięki temu, co jesteśmy w stanie zobaczyć. Dowiedz się o więcej o barwnikach dodawanych do żywności.