bataty

Frytki z batatów

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Propozycja dla wszystkich wielbicieli frytek. Tym razem w mniej kalorycznej i zdrowszej od tradycyjnej wersji. 

Frytki z batatów – smażone czy z piekarnika? Jak zrobić frytki z batatów?

Dominika Suślik ponad miesiąc temu

Czy myślałeś kiedyś, że spożywając frytki, możesz dostarczać organizmowi cennych dla zdrowia witamin i składników mineralnych? Wystarczy tylko, że do ich przyrządzenia użyjesz słodkich ziemniaków i zastosujesz odpowiednią obróbkę termiczną.

Właściwości i zastosowanie zamienników tradycyjnego ziemniaka

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

W miarę rozwoju gospodarki rolno-spożywczej do Polski zaczęły napływać różne produkty, które mogą stanowić zamiennik polskiego kartofla. Pod lupę weźmiemy dziś słodkie ziemniaki – bataty oraz mniej znany topinambur.

5 powodów, dla których lepiej wybrać bataty niż zwykłe ziemniaki

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

W tradycyjnej polskiej kuchni ziemniaki odgrywają duże znaczenie. Łączymy je prawie ze wszystkim. Warto jednak choć raz na jakiś czas zastąpić je batatami.

Bataty. Właściwości, składniki odżywcze i indeks glikemiczny

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Słodkie ziemniaki urozmaicą twoje dania. Spróbuj a z pewnością je pokochasz.