Opinie

  1. Uważam, że nie ma złych tłuszczy, tylko tłuszcze spożywane w złych proporcjach… (tutaj trochę autorka neguje tłuszcze zwierzęce) u zdrowych ludzi nie widzę problemu z minimalizowaniem ich spożycia. Obie grupy tłuszczowe są ważne.
    Ponadto nie wymieniła Pani cennego oleju kokosowego.
    Pozdrawiam.

    1. o ile wlasciwosci oleju na przyklad lnianego sa dosyc dobrze udokumentowane, o tyle na temat kokosowego pojawiaja sie ciagle nowe, sprzeczne badania, dane. Bylabym ostrozna z tym objadaniem sie tym olejem (choc jest smaczny i ma przyjemny zapach) ale wlasciwosciami nie dorownuje lnianemu. Pomijam juz kwestie tego ze powinnismy jednak zywic sie bardziej lokalnie, czyli lniany, rzepakowy, slonecznikowy.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *