Kolagen w jedzeniu. W czym jest kolagen? Gdy słyszymy hasło „kolagen”, nasze pierwsze skojarzenia związane są ze… Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Co to jest GMO? Zagrożenia i zalety roślin modyfikowanych genetycznie GMO – wady i zalety, czy spożywanie żywności genetycznie modyfikowanej… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Napoje i żywność jako główne źródło wody dla organizmu Człowiek dla odpowiedniego nawodnienia organizmu wybiera płyny w postaci wody… Marta Gzyl ponad miesiąc temu Więcej
Akulturacja i enkulturacja sposobu żywienia imigrantów Coraz więcej osób podróżuje po świecie lub trwale zmienia miejsce… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Zmiany w diecie, które pozytywnie wpłyną na nasze samopoczucie Poczucie samozadowolenia, radości i optymizmu zależy oczywiście od wielu czynników.… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Style jedzenia i ich wpływ na naszą dietę Dla jednych, odżywianie to czynność niezbędna dla zaspokojenia potrzeb organizmu.… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Formaldehyd – zastosowanie, źródła w żywności oraz szkodliwość Formaldehyd jest związkiem, który wykazuje liczne negatywne skutki dla organizmu,… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
5 informacji, które warto przeczytać na etykiecie produktu Jak z pewnością już wiecie, zdrowy styl życia zaczyna się… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Produkty „zero kalorii” – czy to się opłaca? Nie mówimy tu o produktach o obniżonej ilości kalorii i… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Biologicznie aktywne peptydy, czyli peptydy bioaktywne w żywności Produkty spożywane każdego dnia kryją w sobie wiele właściwości. Oprócz… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej