Azotyn sodu w żywności – szkodliwość W większości składów produktów mięsnych konserwowanych czy wędzonych możemy znaleźć…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Dodatki do żywności – naturalne i chemiczne. Szkodliwość dodatków do żywności Większość produktów spożywczych w swoim składzie zawiera od kilku do…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Substancje rakotwórcze – dieta zwiększająca ryzyko nowotworu Jak wygląda dieta zmniejszająca ryzyko zachorowania na raka? Poznaj najważniejsze…Katarzyna Urbańskaponad miesiąc temu Więcej
Guma ksantanowa – zastosowanie i szkodliwość Guma ksantanowa to bardzo popularny składnik do żywności. Na rynku…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Fosforany – w żywności, w moczu. Szkodliwość fosforanów Naturalna żywność to niejednokrotnie marzenie. Producenci bowiem, aby zwiększyć jej cechy…Marzena Kasprzakponad miesiąc temu Więcej
Wędliny – produkcja, skład, przepisy Przetwory mięsne od zawsze cieszą się dużą popularnością. W sklepach…Ewa Świndrykponad miesiąc temu Więcej
Ekstruzja i ekspandowanie zbóż – czy ekspandowany amarantus jest lepszy? Rozwój technologii spożywczych z roku na rok posuwa się naprzód…Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Akrylamid – występowanie w żywności, wpływ na zdrowie Akrylamid jest stosowany w przemyśle, ale powstaje także w niektórych…Marta Gzylponad miesiąc temu Więcej
Maltodekstryna – wpływ na zdrowie oraz zastosowanie Jeśli interesujesz się składem recepturowym kupowanych produktów spożywczych, a czytanie…Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Kokumi – źródła i zastosowanie nowego smaku Japończycy słowo “kokumi” tłumaczą jako „smakowitość” lub „pycha”. Kokumi to…Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej