Jesteś na:

zielona kawa

zielona kawa O zielonej kawie ostatnimi czasy jest dość głośno. Najczęściej wymienia się jej działanie redukujące tkankę tłuszczową i pomagające w odchudzaniu. Zielona kawa to nic innego jak ziarna kawy niepoddane paleniu, zachowujące swój naturalny, zielony kolor. Dzięki temu zachowują część ze swoich naturalnych składników o prozdrowotnych właściwościach. W ilości przeciwutleniaczy przewyższa nawet zieloną herbatę. Poniżej znajdziecie artykuły, z których dowiecie się więcej o zielonej kawie i odnajdziecie odpowiedź na pytanie, czy rzeczywiście pomaga w odchudzaniu.

Kawa w ciąży – czy rzeczywiście szkodzi?

Paulina Hetwer ponad miesiąc temu

Czy kobiety ciężarne zmuszone są zrezygnować z kawy zupełnie? Jaki wpływ na rozwijający się płód wywiera kofeina?

Ciepłe napoje na jesienno-zimowe wieczory

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Przegląd, najbardziej popularnych i tych mniej, rodzajów kaw i herbat. Wybierz swoją ulubioną na długie, jesienno-zimowe wieczory.

Działanie uboczne picia zielonej kawy. Hit czy mit?

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Zielona kawa uważana jest za produkt, który bardzo korzystnie wpływa na organizm człowieka i nie powoduje negatywnych skutków, jak popularna „mała czarna”.

Zielona kawa na cellulit

Picie zielonej kawy może pomóc w walce z cellulitem wodnym. Dzięki swoim właściwościom oczyszcza skórę i redukuje nagromadzoną wodę w organizmie, co jest szczególnie ważne przy tym rodzaju cellulitu.

Zielona kawa jak pić

Przygotowuje się ją tak samo jak kawę czarną. Do filiżanki należy wsypać 2–3 łyżeczki zmielonej kawy zielonej i zalać wodą, nie wrzątkiem, najlepiej w temperaturze 90–95 stopni. Najlepiej pić 2–3  filiżanki naparu.

Olej z zielonej kawy

Przygotowany olej z zielonej kawy zachowuje bardzo dużą ilość przeciwutleniaczy. Otrzymywany jest w wyniku tłoczenia na zimno ziaren zielonej kawy. Posiada właściwości przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Jest świetnym sposobem na walkę z cellulitem, ponieważ wnika w głąb skóry i rozbija tkankę tłuszczową.