Jesteś na:

wołowina

Wpływ diety na raka jelita grubego

Aneta Pietrzak ponad miesiąc temu

W Polsce i na świecie choroby nowotworowe stanowią drugą przyczynę zgonów. Częstotliwość zachorowalności na nowotwór jelita grubego dotyczy w równym stopniu kobiet i mężczyzn.

Czerwone mięso wcale nie takie złe, jak go malują dietetycy

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Szwedzcy naukowcy postanowili zbadać wpływ czerwonego mięsa na zdrowie. Przetworzone, czerwone mięso uważa się za przyczynę wielu chorób układu krążenia. Co jednak z nieprzetworzonym, czerwonym mięsem? Czy jego spożywanie ma takie same skutki?

7 produktów groźnych dla Twojej wątroby

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Chcesz cieszyć się zdrową i dobrze funkcjonującą wątrobą uważaj na te produkty!

Najlepszy dobór mięsa, walory odżywcze i sposoby przygotowania

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Mięso nie musi być złe i niezdrowe. Wystarczy odpowiednio je dobrać i przygotować, a następnie cieszyć się jego smakiem oraz wartościami odżywczymi, które są niezwykle ważne dla naszego organizmu.

Steki – przyprawy, rodzaje używanych mięs i sposób ich przygotowania

Damian Adamiak ponad miesiąc temu

Dowiedz się, jak przygotować pyszny stek, w jaki sposób i jak długo go smażyć. Zachwyć swoich gości!

Dieta kopenhaska

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Trzynastodniowa dieta cud, czy może jednak złudna nadzieja na szybką utratę wagi? Zobacz jadłospis.