Tokoferole i tokotrienole – jaką pełnią funkcję w organizmie? Witamina E nie jest jedną substancją, lecz grupą 8 związków... Karolina Ruszkiewicz ponad miesiąc temu Więcej
Działanie witaminy E. W czym jest witamina E? Jako witamina antyoksydacyjna zapobiega starzeniu się komórek i neutralizuje wolne… Alicja Bławat ponad miesiąc temu Więcej
Niedobór witaminy E i jej przedawkowanie. W jakich produktach jest witamina E? Do najskuteczniejszych przeciwutleniaczy, hamujących starzenie się komórek, należy witamina E.… Agnieszka Pankowska ponad miesiąc temu Więcej
Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach – krótka charakterystyka W ostatnim czasie coraz częściej słyszy się, że osoby będące… Justyna Paroń ponad miesiąc temu Więcej
Witamina E w diecie dziecka – najlepsze źródła, suplementacja Witamina E często nazywana witaminą młodości słynie z silnych właściwości… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Nierafinowany olej palmowy – właściwości, skład i zastosowanie Olej palmowy najczęściej spożywamy w formie bardzo oczyszczonej, czyli przetworzonego… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Tamarillo – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie pomidora drzewiastego W sklepach warzywno-owocowych możemy dostać coraz więcej egzotycznych produktów, sprowadzanych… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Migdały ziemne chufa, czyli właściwości i zastosowanie orzechów tygrysich Wywodzące się ze starożytnego Egiptu, słodkie w smaku orzechy tygrysie… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Mleko migdałowe – właściwości, wartości odżywcze, przepis oraz porównanie z mlekiem krowim Mleko migdałowe największym zainteresowaniem cieszy się wśród wegetarian oraz osób... Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Margaryna roślinna – skład, substancje dodatkowe i rodzaje Margaryna w Polsce stosowana jest jako tańszy zastępnik masła lub… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej