Niedobór witaminy B – objawy. W jakich produktach jest witamina B? Czym objawia się niedobór witamin z gr. B? Jak zapobiec… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Tiamina – właściwości, niedobór. Źródła tiaminy Tiamina, czyli witamina B1 zaliczana jest do kompleksu witamin z... Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Cholina (witamina B4) – działanie, preparaty, występowanie Cholina, nazywana witaminą B4, uważana jest za substancję “witaminopodobną”. Posiada… Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej
Biała rzepa – właściwości, zastosowanie, przepisy Wyróżniamy rzepę czarną i białą. Obie cechuje wiele podobnych wartości… Marta Gzyl ponad miesiąc temu Więcej
Płatki drożdżowe – skład, właściwości i zastosowanie Płatki drożdżowe zapewniają odpowiednią równowagę mikroflory bakteryjnej jelita cienkiego i… Paulina Chrzan, Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Drożdże – do picia czy w tabletkach? Na rynku dostępne są dwie formy drożdży, które z łatwością… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Patison – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie warzywa o ciekawym kształcie W naszym klimacie patison nie jest warzywem trudnym do uprawy,… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej
Otręby – sposób produkcji, wartości odżywcze, właściwości i rodzaje Niedoceniany produkt uboczny otrzymywany podczas przemiału zbóż, kryje w sobie… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Hipowitaminoza pierwotna i wtórna – objawy, skutki i przyczyny niedoboru witamin Kolejna infekcja? Senność, zmęczenie, zawroty głowy? A może wypadające włosy… Marta Gzyl ponad miesiąc temu Więcej
Kapusta – odmiany, właściwości, gotowanie i zastosowanie Kapusta towarzyszy ludziom już od starożytności, gdzie była uznawana za… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej