Jesteś na:

wieprzowina

Sekrety zdrowego grillowania – mięso

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Tuż, tuż majówka. Nieodłącznym elementem każdej majówki jest grill! Specjalnie dla Was przedstawimy parę wskazówek, które pomogą Wam grillować zdrowo i smacznie!

Wpływ diety na raka jelita grubego

Aneta Pietrzak ponad miesiąc temu

W Polsce i na świecie choroby nowotworowe stanowią drugą przyczynę zgonów. Częstotliwość zachorowalności na nowotwór jelita grubego dotyczy w równym stopniu kobiet i mężczyzn.

Rolada schabowa faszerowana cukinią i suszonymi borowikami

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Pieczeń schabowa jest doskonałym pomysłem, gdy nie mamy czasu na codzienne zakupy i gotowanie.

Czerwone mięso wcale nie takie złe, jak go malują dietetycy

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Szwedzcy naukowcy postanowili zbadać wpływ czerwonego mięsa na zdrowie. Przetworzone, czerwone mięso uważa się za przyczynę wielu chorób układu krążenia. Co jednak z nieprzetworzonym, czerwonym mięsem? Czy jego spożywanie ma takie same skutki?

Kuchnia duńska – charakterystyka, tradycje, alkohole

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Kuchnia duńska nie posiada skomplikowanych i czasochłonnych potraw. Duńczycy kierują się zasadą, aby nic się nie zmarnowało. Niestety podróżujący po Dani wegetarianie mogą napotkać problemy w zaspokojeniu swojego głodu. Kraj ten obfituje raczej w dania mięsne i rybne.

Kuchnia japońska – charakterystyka i tradycyjne dania

Karolina Kowalska ponad miesiąc temu

Poznajcie tradycyjne dania Japonii. Kuchnia japońska obfituje w różnego rodzaju ryby i i dania z owocami morza. Ich miłośnicy z pewnością odnajdą swoje ulubione smaki.

Kuchnia ukraińska – charakterystyka, tradycje, przepisy

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Kolejna odsłona cyklu Kuchnie Świata. Dziś zachęcamy do podróży na Ukrainę, gdzie będziecie mogli spróbować pyszne watruszki czy oczywiście tradycyjny czerwony barszcz ukraiński.

Najlepszy dobór mięsa, walory odżywcze i sposoby przygotowania

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Mięso nie musi być złe i niezdrowe. Wystarczy odpowiednio je dobrać i przygotować, a następnie cieszyć się jego smakiem oraz wartościami odżywczymi, które są niezwykle ważne dla naszego organizmu.

Wakacyjne szaleństwo to nie odpoczynek od zdrowego stylu życia

BonaVita.pl ponad miesiąc temu

Wakacje to szalony czas urlopów pełnych imprez do białego rana czy wspólnych kolacji z przyjaciółmi. Pamiętaj jednak, że odpoczynek nie musi się odbić na Twoim zdrowiu.

Smażona, pieczona, grillowana, gotowana – dobrze przyrządzona wieprzowina może być zdrowa!

Damian Adamiak ponad miesiąc temu

Spożycie wieprzowiny w ciągu ostatnich dwudziestu lat znacząco spadło, głównie na rzecz drobiu. Nie zapominajmy jednak o pozytywnych cechach mięsa wieprzowego, które jest nieodłącznym elementem polskiej kuchni, a dzięki kilku prostym krokom może być również elementem zbilansowanej diety.