Jesteś na:

szpinak

Dorsz ze szpinakiem i Mozzarellą

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Ryby są bogatym źródłem składników mineralnych, białka, witaminy D oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, jednak wciąż spożywamy ich zbyt mało. Często słyszę od swoich pacjentów, że nie jadają ryb, ponieważ ich nie lubią lub nie mają pomysłu na przyrządzenie. Moja dzisiejsza propozycja to smaczne, szybkie w przygotowaniu oraz pożywne danie, czyli dorsz ze szpinakiem i Mozzarellą, który zasmakuje nawet najbardziej wybrednym.

Kotlety z kaszy jaglanej, szpinaku i słonecznika

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Kotlety z kaszy jaglanej to bezglutenowa, wegetariańska oraz wegańska wersja tradycyjnych mielonych. Z pewnością będą jednak smakowały również zagorzałym mięsożercom, jako urozmaicenie codziennego jadłospisu.

Luteina i zeaksantyna – źródła i wpływ na narząd wzroku

Marta Konował ponad miesiąc temu

Oczy są niezwykle delikatnym narządem, szczególnie narażonym na różnego rodzaju zmiany chorobowe. Luteina i zeaksantyna to związki zawarte z warzywach i owocach, które wykazują działanie ochronne na narząd wzroku.

Tagliatelle ze szpinakiem i piersią z kurczaka

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Moją dzisiejszą propozycją na danie z makaronem jest Tagliatelle ze szpinakiem. To szybkie w przygotowaniu, pożywne oraz sycące danie, które zaspokoi kubki smakowe niejednego smakosza.

Przepis na zupę krem ze szpinakiem i awokado

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Wiosna coraz bliżej, dlatego czas na lekki, smaczny oraz pożywny posiłek jakim jest zupa krem ze szpinakiem i awokado. Danie, które jest doskonałym źródłem wielu witamin, składników mineralnych, antyoksydantów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Kurczak z makaronem i szpinakiem

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Przerwy pomiędzy posiłkami nie powinny być dłuższe, niż około 3 godziny, dlatego warto zakupić lunchbox i przygotować pełnowartościowy posiłek. Szybkie, smaczne, danie, które możecie zabrać ze sobą do szkoły lub pracy to kurczak z pełnoziarnistym makaronem oraz szpinakiem.

Szpinak - zielone szczęście na talerzu

Marek Stróżyk ponad miesiąc temu

Chyba każdy z nas pamięta te dziecięca lata, gdy zarówno rodzice, jak i przedszkolanki zachwalały szpinak, jako źródło żelaza, witamin, kwasu foliowego oraz siły, czyli jednego z najzdrowszych dań. Ale czy na pewno lubiliśmy raczyć się tym zielonym przysmakiem?