Jesteś na:

substancje antyodżywcze

Jarmuż – właściwości, wartości odżywcze, przepisy

Paulina Hetwer ponad tydzień temu

Kilka słów o jarmużu – nowe doniesienia o starej jak świat roślinie. O tym, że warto pokochać jarmuż i zaprosić go na swój stół przekonuje jego niezwykle bogaty skład, a także estetyczny wygląd. W jaki sposób zielone liście jarmużu chronią nas przed nowotworem, zakażeniami bakteryjnymi i chorobami serca? O tym przeczytacie w poniższym artykule.

Błonnik w nadmiarze może szkodzić!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Dziś wciąż mówi się o tym, aby zwiększyć podaż błonnika w diecie. Wiele osób przez małe spożycie warzyw dostarcza go stanowczo za mało. Jednak uwaga! Jego nadmiar również może spowodować poważne konsekwencje.

Nie wszystkie substancje w warzywach posiadają wartości odżywcze

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Mówi się, że warzywa to samo zdrowie, cenne witaminy i składniki mineralne. Oczywiście to prawda, jednak w składzie warzyw znajdziemy także substancje bez żadnych wartości odżywczych dla organizmu człowieka.