stewia

Stewia – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Stewia jest naturalną substancją słodzącą, kilkaset razy słodszą od zwykłego białego cukru. Przez Polskie Towarzystwo Dietetyki została uznana za najlepszy zamiennik sacharozy, gdyż liczne badania dowodzą, że jest bezpieczna w stosowaniu oraz wykazuje działanie prozdrowotne. Stewia nie dostarcza kalorii, nie kumuluje się organizmie, działa hipoglikemizująco, immunosupresyjnie oraz przeciwzapalnie.

Trendy żywieniowe 2015 i zapowiedzi na kolejny rok!

Marta Gzyl ponad miesiąc temu

Podsumowanie trendów i wydarzeń żywieniowych w 2015 roku oraz zapowiedź tego co będzie na topie w 2016 roku.

Surowa, organiczna, ciemna, słodzona stewią – nowości w wyrobach czekoladowych

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Surowa, wyprodukowana wyłącznie z organicznych składników czy ciemna z ogromną zawartością masy kakaowej? A może czekolada bez dodatku cukru, słodzona wyłącznie stewią? Nowości w wyrobach czekoladowych – w które warto inwestować, a które omijać szerokim łukiem?