Jesteś na:

spirulina

Zdrowe produkty nie dla wszystkich bezpieczne

Sonia Walla ponad miesiąc temu

„Nie wszystko złoto, co się świeci” i… nie wszystko zdrowe, co za takie uchodzi. Nie wszystkie produkty, którym chętnie nadaliśmy etykietkę „zdrowej żywności” faktycznie na nią zasługują – a przynajmniej nie w stu procentach. Wiele tzw. zdrowych produktów ma swoją ciemną stronę, której nie do końca jesteśmy świadomi. Czas przyjrzeć się pozycjom na półce ze zdrową żywnością i zadecydować, czy faktycznie powinny się one tam znaleźć.

Algi – najlepsze źródło “zielonej krwi”

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

“Zielona krew” to nic innego jak cenny dla organizmu chlorofil. Algi stanowią jego najcenniejsze źródło, bowiem działają kompleksowo na cały organizm. Przekonaj się jak cenne mogą być algi.

Mikroalgi, czyli właściwości i zastosowanie spiruliny oraz chlorelli

Paulina Żurek ponad miesiąc temu

Prymitywne organizmy będące nieocenionym źródłem odżywczym – czyli wszystko o mikroalgach.

Wodorosty – wpływ na zdrowie i zastosowanie

Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu

Wodorosty jadalne, zwane również morską trawą, to organizmy wodne, które od pokoleń stosowane są jako składnik pokarmowy tradycyjnej kuchni społeczności żyjących nad akwenami wodnymi. Liczne badania potwierdzają ich prozdrowotny wpływ na układ pokarmowy. Być może ich nazwa nie zachęca, ale zdecydowanie warto zadbać o to, aby pojawiły się w codziennym jadłospisie.

Ta choroba grozi każdemu. Powstrzymaj anemię!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Anemia jest dość powszechną chorobą. Jej objawy bardzo często są bagatelizowane, co może prowadzić do przykrych konsekwencji.