Co to jest falafel? Falafel z ciecierzycy, bobu i soczewicy Regionalna kuchnia krajów arabskich wyróżnia bogactwo różnorodnych, aromatycznych przypraw korzennych,...Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Soczewica czarna (beluga) – właściwości. Jak gotować czarną soczewicę? Doskonałym źródłem białka są nie tylko produkty pochodzenia zwierzęcego, ale...Justyna Parońponad miesiąc temu Więcej
Soczewica zielona – właściwości, przepisy. Jak gotować soczewicę zieloną? Choć tania i łatwa w przygotowaniu, soczewica wciąż rzadko gości…Patrycja Nawojowskaponad miesiąc temu Więcej
Soczewica czerwona – właściwości, przepisy. Jak gotować soczewicę czerwoną? Spośród roślin strączkowych, oprócz grochu, fasoli czy soi, warto sięgać…Paulina Michalakponad miesiąc temu Więcej
Właściwości zdrowotne i odchudzające soczewicy. Przepis na pasztet i zupę z soczewicy Jakie składniki sprawiają, że soczewica wykazuje korzystne właściwości na zdrowie?…Małgorzata Mlekoponad miesiąc temu Więcej
Kiełki – jak i po co hodować własne kiełki Kiełkowanie nasion to bardzo intensywny proces, w którym ogromną aktywnością…Paulina Hetwerponad miesiąc temu Więcej
Wskazówki kulinarne: jak gotować kaszę jaglaną, pęczak, soczewicę W kuchni bardzo często zdarza nam się popełniać błędy. Rozgotowany…Sabina Bachleda-Szeligaponad miesiąc temu Więcej
Soczewica zielona Zielona soczewica należy do jednorocznych roślin strączkowych z rodziny motylkowatych....Kozak Nataliaponad miesiąc temu Więcej
Przepis na soczewicę z botwinką, twarogiem i pestkami dyni Sezon na botwinkę rozpoczął się już na dobre, warto zapoznać…Kozak Nataliaponad miesiąc temu Więcej
Soczewica czerwona Soczewica to jedna z najstarszych uprawianych przez człowieka roślin. Należy...Kozak Nataliaponad miesiąc temu Więcej