seler

Seler naciowy – właściwości, sok, przepisy. Jak jeść seler naciowy?

Paulina Chrzan ponad miesiąc temu

Seler naciowy to warzywo znane jest głównie jako wspomagacz redukcji masy ciała. Okazuje się, że nieświadomie wiele osób spożywając, go dostarcza do swojego organizmu szereg składników odżywczych, a co najważniejsze wywołuje wiele korzyści zdrowotnych. Warto dowiedzieć się jakie jeszcze pozytywne rezultaty może przynieść nam dodanie go do przekąski czy dania głównego.

Seler korzeniowy – właściwości, sok, przepisy. Liście selera

Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu

Seler to jedno z najstarszych warzyw świata, obecnie uprawiany na całym świecie, wykorzystywany w przemyśle spożywczym i kosmetycznym. Doskonałe źródło witamin, związków fenolowych, olejków eterycznych i innych składników odżywczych, posiadający wiele właściwości leczniczych, m.in. obniżających poziom glukozy we krwi oraz poziomu lipidów w surowicy.

Żurawina zamiast jagody goji – czyli polskie zamienniki superfoods

Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu

,,Nie wystarczy jeść, trzeba się odżywiać” – doskonale o tym wiedzą pasjonaci zdrowego żywienia. Jednak czy konieczne jest kupowanie stosunkowo drogich produktów wyliczanych na liście superfoods, aby utrzymać sprawność na najwyższym poziomie?

Kebab, hamburger, pizza, frytki – zdrowe przepisy na domowe fast foody

Zofia Mikoś ponad miesiąc temu

Fast Food’y wcale nie muszą być niezdrowe – o ile przyrządzimy je w domu