Czerwone banany – właściwości. Jak jeść czerwone banany? Banany to jedne z najczęściej spożywanych owoców na świecie. Zawierają… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Nadmiar potasu – objawy, leczenie. Jak obniżyć potas? Rola potasu, skutki jego nadmiaru w organizmie, na czym polega… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Niedobór potasu – objawy, przyczyny, skutki. Norma potasu Potas to oprócz sodu jeden z najważniejszych makroelementów całkowicie niezbędnych… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Banany – przed i po treningu, na diecie odchudzającej, przepisy Każdego roku hoduje się około 102 milionów ton bananów, które… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Tamarillo – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie pomidora drzewiastego W sklepach warzywno-owocowych możemy dostać coraz więcej egzotycznych produktów, sprowadzanych… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Sól niskosodowa kontra tradycyjna Rozwiązaniem, mogącym sprzyjać ograniczeniu spożywania soli dodanej do potraw i… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Grejpfrut – owoc wspomagający odchudzanie Zgodnie ze starym powiedzeniem „gorzki lek najlepiej leczy”, warto dowiedzieć… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Dbaj o prawidłowe ciśnienie krwi i poznaj najbogatsze źródła potasu! Co ma wspólnego potas z ciśnieniem krwi? Jak się okazuje… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
W upalne dni chroń się przed odwodnieniem! Lato zbliża się do nas wielkimi krokami, razem z nim… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Soja – właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie i szkodliwość Przekonaj się, jakie bogactwa kryje w sobie soja! Karolina Kowalska ponad miesiąc temu Więcej