Jesteś na:

płatki jaglane

Płatki jaglane a odchudzanie. Płatki jaglane na wodzie czy na mleku? Przepisy na dania fit!

Magdalena Olejnik ponad miesiąc temu

Płatki jaglane to jeden z najwartościowszych produktów zbożowych. Charakteryzują się bowiem wysoką zawartością składników mineralnych i witamin. Są stosunkowo niedrogie, a pozytywnie wpływają na nasze zdrowie, wygląd skóry, włosów i paznokci. Przyczyniają się również do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi. Co więcej, ich zaletą jest brak zawartości glutenu, co czyni je doskonałym produktem dla osób chorujących na celiakię i innymi problemami związanymi z nietolerancją glutenu.

Płatki jaglane – indeks glikemiczny, kalorie, przepisy. Jak gotować płatki jaglane?

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Płatki jaglane to propozycja naturalnie bezglutenowych płatków zbożowych produkowanych z drobnych, żółtych ziarenek prosa. Podobnie jak wszystkie produkty zbożowe charakteryzują się one wysoką zawartością witamin z grupy B, a ponadto stanowią źródło kwasu krzemowego, budującego włosy, skórę i paznokcie, witaminy E oraz pierwiastków śladowych, takich jak wapń, żelazo, potas, fosfor, cynk i mangan.