pigwa

Pigwa – odmiany, właściwości, przepisy. Jak jeść pigwę?

Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu

Żółte, twarde i cierpkie owoce pigwy – czy nadają się do jedzenia? Czy można z nich coś przyrządzić?

Pigwa – właściwości i przepisy. Czy warto robić przetwory z pigwy?

Weronika Knapczyk ponad miesiąc temu

Pigwa to krzew, który jest uprawiany głównie jako roślina ozdobna, ma piękne kwiaty, a jej drobne żółte, jabłkowate owoce również prezentują się pięknie. Nie jest to roślina specjalnie kłopotliwa w uprawie, wymaga tylko sporo słońca i w miarę wilgotnej gleby.

Pigwa dzięki swoim właściwościom znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Pigwa to owoc, który kojarzymy z różnego rodzaju przetworami, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Zwalcza objawy przeziębienia, ale nie tylko. Sprawdź jakie jeszcze ma zastosowanie.