Jak upiec chleb? Chleb na zakwasie i na drożdżach. Jak zrobić zakwas na chleb? Niestety duża część pieczywa oferowana przez markety, a nawet piekarnie,… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Przepis na domowe bułeczki Kupując pieczywo w sklepie nigdy nie możemy mieć do końca... Katarzyna Grochalska ponad miesiąc temu Więcej
Kwas fitynowy – działanie nieporządane, źródła Kwas fitynowy to ciemna strona ciemnego pieczywa. Ziarna zbóż, choć… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Sorbinian potasu – źródła, szkodliwość Brak czasu na codzienne przygotowywanie żywności oraz postęp technologiczny sprawił,… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Pieczywo chrupkie – skład, kalorie, odchudzanie Pieczywo chrupkie kojarzone jest przede wszystkim z niskokalorycznym produktem sprzyjającym… Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej
Pieczywo chrupkie czy tradycyjne – które lepsze? Pieczywo chrupkie to niemal symbol zdrowego odżywiania. Skąd wziął się… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Nie oceniaj chleba po zapachu i kolorze Zapach świeżego pieczywa z pewnością każdemu się dobrze kojarzy. Wiedzą… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Czerstwy chleb – przyczyny, sposób zapobiegania i pomysły na wykorzystanie Pieczywo jest najpopularniejszym źródłem węglowodanów w diecie przeciętnego człowieka. Chleb… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Mąka pszenna i żytnia – typy i możliwości ich wykorzystania Stojąc przed sklepową półką pełną prostokątnych, papierowych paczuszek wypełnionych zmielonymi… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Wypieki z ciasta głęboko mrożonego – produkcja i regulacje prawne Zdarza Ci się skusić na ciepłe pieczywo z supermarketu? Uważaj… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej