Jesteś na:

miód manuka

Miód manuka – właściwości, zastosowanie, opinie

Dominika Guzik ponad tydzień temu

Od wieków człowiek interesował się pszczołami, podejmował próby analiz produktów wytwarzanych przez te pożyteczne owady. Na przestrzeni dziejów miód pszczeli stał się nie tylko słodkim smakołykiem, ale także cennym lekarstwem na wszelkie choroby.

10 zalet spożywania miodu manuka

Marta Gzyl ponad miesiąc temu

Miody należą do grupy produktów naturalnych, które są źródłem wielu cennych składników. Na świecie znanych jest wiele odmian miodów pszczelich, jednakże na szczególną uwagę zasługuje miód manuka, który w ostatnim czasie stał się bardzo popularny. Poznajmy 10 zalet spożywania miodu manuka.

Methylglyoxal (MGO) – prozdrowotny składnik miodów

Sonia Walla ponad miesiąc temu

Miód od dawna kojarzył się z produktem o szczególnie cennych walorach odżywczych i zdrowotnych. Dziś wiemy więcej o składnikach zawartych w pszczelim skarbie i ich właściwościach odżywczych. Cenną substancją występującą w miodzie jest m.in. methylglyoxal, który jest jednym z najbardziej aktywnych związków, wykazujących silne działanie przeciwbakteryjne. Jak powstaje i w którym miodzie jest go najwięcej?

Miód manuka łagodzi objawy aż 8 chorób!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Na rynku obecnych jest wiele rodzajów miodów. Ostatnio dużą popularnością cieszy się miód manuka! Zobacz w jakich schorzeniach może przynieść Ci ulgę!

Wysoki IG żywności głównym winowajcą występowania trądziku!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Według badań dr Steventon dieta wpływa na kondycję naszej cery. Wybierając produkty o wysokim IG zwiększamy ryzyko występowania trądziku.