Masło migdałowe – właściwości, przepisy. Jak zrobić masło migdałowe? Migdały zaliczane są do najzdrowszych orzechów na świecie, ponieważ cechuje...Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Migdały – właściwości, na zgagę, w ciąży. Czy migdały są zdrowe? Migdały są jednym z najzdrowszych produktów żywnościowych świata. Dziś o…Katarzyna Urbańskaponad miesiąc temu Więcej
Migdały podnoszą poziom cholesterolu HDL (najnowsze badania) W czasopiśmie “The Jurnal of Nutrition” opublikowano badania, które wykazują...BonaVitaponad miesiąc temu Więcej
Klasyczna owsianka Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Jego zadaniem jest...Katarzyna Grochalskaponad miesiąc temu Więcej
Napoje bezlaktozowe – napój kokosowy, migdałowy, ryżowy, orkiszowy Napoje bezlaktozowe bazujące na orzechach, zbożach lub strączkach, stanowią dobrą…Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Migdały ziemne chufa, czyli właściwości i zastosowanie orzechów tygrysich Wywodzące się ze starożytnego Egiptu, słodkie w smaku orzechy tygrysie…Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Mleko migdałowe – właściwości, wartości odżywcze, przepis oraz porównanie z mlekiem krowim Mleko migdałowe największym zainteresowaniem cieszy się wśród wegetarian oraz osób...Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Olejek ze słodkich migdałów – skład oraz zastosowanie w kuchni oraz kosmetyce Podobnie jak surowiec, z którego powstał, olej ze słodkich migdałów…Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Sałatka owocowa z mleczkiem kokosowym i migdałami Sałatkami owocowymi możemy cieszyć również zimą. Wystarczy dobrać odpowiednie do…Kozak Nataliaponad miesiąc temu Więcej
Migdały Migdały są zaliczane do tzw. „tree nuts”, czyli orzechów drzewnych....BonaVitaponad miesiąc temu Więcej