Jesteś na:

migdały

Marcepan – skład, właściwości, przepisy. Jak zrobić marcepan?

Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu

Z czego składa się marcepan? Czy marcepan jest zdrowy oraz jak zrobić go samodzielnie? Przepisy z marcepanu.

Migdały – właściwości, na zgagę, w ciąży Czy migdały są zdrowe?

Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu

Migdały są jednym z najzdrowszych produktów żywnościowych świata. Dziś o ich właściwościach i o tym na jakie dolegliwości warto je stosować.

Migdały ziemne chufa, czyli właściwości i zastosowanie orzechów tygrysich

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Wywodzące się ze starożytnego Egiptu, słodkie w smaku orzechy tygrysie zaliczane są do „superfoods”. Czym są i w jaki sposób możemy wykorzystać w życiu codziennym migdały ziemne? Zapraszam do lektury!

Olejek ze słodkich migdałów – skład oraz zastosowanie w kuchni oraz kosmetyce

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Podobnie jak surowiec, z którego powstał, olej ze słodkich migdałów tłoczony na zimno jest źródłem zdrowych wielonienasconych kwasów tłuszczowych, rozmaitych składników mineralnych oraz witamin. Dzięki delikatnemu smakowi jest świetnym dodatkiem do mięs, słodkich deserów i produkcji masy marcepanowej.

Sałatka owocowa z mleczkiem kokosowym i migdałami

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Sałatkami owocowymi możemy cieszyć również zimą. Wystarczy dobrać odpowiednie do pory roku owoce, aby cieszyć się ich smakiem oraz wartościami odżywczymi, których są bogatym źródłem.