Kwas foliowy w ciąży – działanie i dawkowanie. Czy brać kwas foliowy przed ciążą? Czas przed ciążą oraz w trakcie jej trwania to okres… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Kwas foliowy – rola, objawy i skutki niedoboru, źródła Kwas foliowy najczęściej kojarzony jest z ciążą i warunkiem prawidłowego… Ewa Świndryk ponad miesiąc temu Więcej
Anemia u niemowląt – przyczyny, objawy, wskazówki dietetyczne U niemowląt można wyróżnić zasadniczo trzy grupy niedokrwistości spowodowane odmiennymi… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Zalety i wady spożywania awokado Zielony owoc, kształtem przypominający gruszkę, jest podstawą dla guacamole oraz… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Niedobory składników mineralnych i witamin w dietach wegetariańskich Diety wegetariańskie, w zależności od stopnia rygoru dotyczącego eliminacji mięsa,… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
(Nie)pożądany kwas foliowy w diecie kobiet Naukowcy z St. Michael’s Hospital w Kanadzie przeprowadzili badania, które… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Natka pietruszki – właściwości, wartości odżywcze, przechowywanie i zastosowanie Wszystkim znana, ale często niedoceniana i zapomniana w codziennej diecie.… Marta Gzyl ponad miesiąc temu Więcej
Zielona papryka – właściwości, wartości odżywcze, witaminy i przepis Dzisiaj skupimy się na papryce zielonej, która stanowi doskonałe źródło… Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu Więcej
Czarna i czerwona porzeczka – właściwości, zastosowanie Czy czarna i czerwona porzeczka to ten sam owoc? Jakie… Anna Mielczarek ponad miesiąc temu Więcej
Papryka peperoni – wartości odżywcze, właściwości i sposoby jedzenia Papryka peperoni idealnie sprawdza się do wszelkiego rodzaju dań. Jej… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej