Jesteś na:

kuchnia włoska

Ocet balsamiczny – właściwości, zastosowanie, przepisy

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Ocet spirytusowy, ocet winny, jabłkowy czy też balsamiczny. Każdy z wymienionych posiada odmienne właściwości wpływające na nasz organizm oraz poprawiające jakość smakowo-organoleptyczną potraw. Ocet balsamiczny o gęstej konsystencji i ciemnobrązowym zabarwieniu jest słodko-kwaśny w smaku i sprawdzi się jako element sosów dodanych do świeżych sałat i surowych warzyw czy też deserów owocowych.

Nie masz pomysłu na obiad – nie musisz go kupować

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Nie warto kupować gotowych pomysłów na obiad, w których kryje się ogromna ilość konserwantów. Przedstawiamy Wam kilka źródeł, z których możecie czerpać do woli inspirację na obiad i kolację dla całej rodziny.

Pizza – historia, rodzaje, przygotowanie oraz polskie odmiany

Damian Adamiak ponad miesiąc temu

Pizza jest bardzo rozpowszechnioną potrawą w całej Europie. Jej wczesna forma była znana już w starożytności, a dziś jest kojarzona jako nieodzowny element dobrego wieczoru ze znajomymi.