Jesteś na:

kuchnia włoska

Ocet balsamiczny – właściwości, zastosowanie, przepisy

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Ocet spirytusowy, ocet winny, jabłkowy czy też balsamiczny. Każdy z wymienionych posiada odmienne właściwości wpływające na nasz organizm oraz poprawiające jakość smakowo-organoleptyczną potraw. Ocet balsamiczny o gęstej konsystencji i ciemnobrązowym zabarwieniu jest słodko-kwaśny w smaku i sprawdzi się jako element sosów dodanych do świeżych sałat i surowych warzyw czy też deserów owocowych.

Poznaj 20 rodzajów makaronów i wybierz swój ulubiony!

Paulina Michalak ponad miesiąc temu

Słowo "makaron" funkcjonuje już od średniowiecza i mianem tym określano wszystkie rodzaje pasty. Przedstawiamy przegląd najbardziej popularnych włoskich makaronów.

Pizza – historia, rodzaje, przygotowanie oraz polskie odmiany

Damian Adamiak ponad miesiąc temu

Pizza jest bardzo rozpowszechnioną potrawą w całej Europie. Jej wczesna forma była znana już w starożytności, a dziś jest kojarzona jako nieodzowny element dobrego wieczoru ze znajomymi.