Jesteś na:

kuchnia japońska

Tajemnica długowieczności skryta w kuchni japońskiej

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

W Japonii zaobserwowano największą średnią długość życia. Warto zatem poznać sekret kuchni japońskiej, która to jest główną przyczyną świetnego stanu zdrowia jej mieszkańców!

Wodorosty – wpływ na zdrowie i zastosowanie

Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu

Wodorosty jadalne, zwane również morską trawą, to organizmy wodne, które od pokoleń stosowane są jako składnik pokarmowy tradycyjnej kuchni społeczności żyjących nad akwenami wodnymi. Liczne badania potwierdzają ich prozdrowotny wpływ na układ pokarmowy. Być może ich nazwa nie zachęca, ale zdecydowanie warto zadbać o to, aby pojawiły się w codziennym jadłospisie.

Korzyści płynące ze stosowania japońskiej diety

Karolina Kowalska ponad miesiąc temu

Kuchnia japońska obfituje w ryby i warzywa. Do posiłku często podaje się zielona herbatę. Te cechy, oraz wiele innych, powoduje, że dieta Japończyków zaliczana jest do jednej z najzdrowszych na świecie.