Jesteś na:

kuchnia azjatycka

Makaron shirataki – skład, wpływ na odchudzanie, skutki uboczne, cena

Sonia Walla ponad miesiąc temu

Niskokaloryczny, beztłuszczowy, niskowęglowodanowy, bezglutenowy… wydawać by się mogło, iż makaron shirataki – znany również pod nazwą konjac – jest produktem spełniającym wymagania wszystkich najpopularniejszych ostatnio diet. Co właściwie zawiera makaron „bez-” , jakie właściwości sprawiają, że jest tak chętnie polecany w dietach i… czy zero kalorii to również zero wyrzutów sumienia?

Syndrom chińskiej restauracji – przyczyny, objawy, leczenie i dieta

Sonia Walla ponad miesiąc temu

Mdłości, ból głowy, zlewne poty i zaczerwienie skóry po wyjściu z ulubionej chińskiej knajpki to niekoniecznie konsekwencje męczących wyrzutów sumienia po wątpliwie zdrowym posiłku. Możliwe, że cierpisz na rzadką dolegliwość zwaną syndromem chińskiej restauracji, której objawy pojawiają się zwykle po spożyciu orientalnych potraw. Czym więc mógł zawinić Twój ulubiony sos sojowy i czy powinieneś zmienić gusta smakowe?

Nie masz pomysłu na obiad – nie musisz go kupować

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Nie warto kupować gotowych pomysłów na obiad, w których kryje się ogromna ilość konserwantów. Przedstawiamy Wam kilka źródeł, z których możecie czerpać do woli inspirację na obiad i kolację dla całej rodziny.

Mapa świata jako inspiracja kulinarna

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Zacznij eksperymentować z przyprawami i produktami, których do tej pory unikałeś w sklepie. Zainspiruj się kuchniami świata i wprowadź do swoich dań odrobinę wschodnich przypraw i mięsnych dań północy. Podróżuj ze smakiem!