Jesteś na:

kolagen

Kolagen rybi, grafitowy. Kolagen w pożywieniu. Jaki kolagen wybrać?

Monika Kubiś dietetyk kliniczny ponad tydzień temu

Jaki kolagen wybrać – kolagen rybi czy grafitowy? Na stawy czy dla urody? W formie naturalnej czy w formie suplementu diety? Doustnie czy poprzez maść na skórę? Na wszystkie te pytania odpowie Państwu poniższy artykuł.

Zastosowanie kolagenu – na twarz, włosy, rozstępy

Katarzyna Urbańska ponad tydzień temu

Kolagen – czym właściwie jest i jakie ma zastosowanie?

Kolagen w jedzeniu. W czym jest kolagen?

Gdy słyszymy hasło „kolagen”, nasze pierwsze skojarzenia związane są ze skórą i stawami. Czym właściwie on jest? Czy i w jaki sposób możemy dostarczyć go do organizmu?

Kontuzja – wskazówki żywieniowe wspomagające regenerację

Marcin Grzelak ponad miesiąc temu

Kontuzja jest bardzo ciężkim przeżyciem dla każdego sportowca. Powrót do pełnej sprawności fizycznej, jak i psychicznej wymaga wiele pracy i cierpliwości. Niezwykle ważne znaczenie w profilaktyce i leczeniu urazów sportowych są odpowiednio dobrane zabiegi fizjoterapeutyczne oraz dieta bogata w składniki zapewniające stawom właściwe odżywienie. W niniejszym artykule opiszę kilka przydatnych wskazówek żywieniowych, które pomogą Ci w szybszym powrocie do zdrowia.