Jesteś na:

kiszonki

Kapusta kiszona – właściwości i przepis. Co zrobić z kiszonej kapusty?

Sonia Walla ponad miesiąc temu

Doceniana i chętnie serwowana przez nasze babcie, dziś coraz rzadziej znajduje miejsce przy kuchennym stole. Mowa o kapuście kiszonej, której walory zdrowotne i smakowe z pewnością powinny przekonać nas do włączenia jej do codziennego jadłospisu. Jak przygotować domową kapustę kiszoną i do czego ją wykorzystać?

Kapusta kiszona a kapusta kwaszona – różnice i właściwości

Anna Mielczarek ponad miesiąc temu

Dowiedz się, jak odróżnić kapustę kiszoną od jej gorszego zamiennika – kapusty kwaszonej.

6 najlepszych sposobów na zdrowe owoce i warzywa

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Cieszmy się smakiem ulubionych owoców i warzyw przez cały rok! Przedstawiamy 6 najlepszych sposobów na ich obróbkę, które zachowują ich bogactwo witamin na dłużej.