Jesteś na:

kiszona kapusta

Kapusta – odmiany, właściwości, gotowanie i zastosowanie

Damian Adamiak ponad miesiąc temu

Kapusta towarzyszy ludziom już od starożytności, gdzie była uznawana za lekarstwo na wiele chorób, od problemów skórnych, po oczyszczanie organizmu i ważny element diety dla kobiet ciężarnych.

Kapusta kiszona a kapusta kwaszona – różnice i właściwości

Anna Mielczarek ponad miesiąc temu

Dowiedz się, jak odróżnić kapustę kiszoną od jej gorszego zamiennika – kapusty kwaszonej.

Kiszonki – właściwości konserwujące i składniki odżywcze

Dominika Jurkowska ponad miesiąc temu

W sezonie świeże warzywa i owoce dostarczają nam niezbędnych witamin, a co zrobić zimą? najlepszym sposobem na dostarczenie sobie niezbędnych składników są kiszonki. Najpopularniejsze ogórki i kapusta stają się pierwszorzednym źródłem cennychi witamin i minerałów dostępnych cały rok!