Jesteś na:

kapsaicyna

Pieprz cayenne – właściwości, dawkowanie. Pieprz cayenne na odchudzanie

Paulina Chrzan ponad miesiąc temu

Pieprz cayenne to przyprawa, która niektórym może mylnie kojarzyć się z pieprzem, a przecież jest to nic innego jak wysuszona i zmielona w całości (łącznie z pestkami) papryczka chilli specjalnej odmiany. Niewiele osób wie, że dzięki zawartej w pieprzu kapsaicynie, wywiera szereg korzystnych efektów zdrowotnych na wiele składowych organizmu – układ sercowo-naczyniowy, nowotwory, przewód pokarmowy, a także wpływa rewelacyjnie na redukcję masy ciała jako środek wspomagający. Przeczytaj więcej o znakomitej aktywności pieprzu cayenne i zadbaj by nie zabrakło go w Twojej spiżarni!

Kapsaicyna – działanie, na odchudzanie. Czy kapsaicyna leczy raka?

Justyna Paroń ponad miesiąc temu

Codziennie w wyszukiwarkę internetową wpisywane jest tysiące haseł dotyczących substancji, które mogłyby przyspieszać odchudzanie albo wspomagać leczenie różnych chorób. Jedną z najczęściej proponowanych naturalnych substancji wspomagających redukcję masy ciała  jest kapsaicyna. Substancja ta znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle farmaceutycznych ze względu na swoje prozdrowotne właściwości.

Metabolizm – co to jest, co go przyspiesza, dieta. Jak przyspieszyć metabolizm?

Ewa Świndryk ponad miesiąc temu

Żyjąc w świecie diet odchudzających, w pogoni za szczupłą sylwetką i potrzebą posiadania wszystkiego tu i teraz z pewnością spotkałeś się z radami, których wprowadzenie w życie ma w cudowny sposób zapewnić utratę masy ciała bez grama wysiłku. Jak faktycznie wygląda dieta, która ma przyspieszać metabolizm i co uwzględnić w jadłospisie, aby utrata nadmiernej masy ciała przebiegała szybciej i przyjemniej?

Red burn – skuteczność, dieta, skład, działanie, dawkowanie, opinie

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

RED BURN to nowy produkt uznanej firmy FITLABS. Świetny i naturalny skład spalacza pozwala na redukcję tłuszczu i bezpieczne dla zdrowia odchudzanie. Jeśli długo i mało skutecznie walczyłeś z otyłością, RED BURN wraz z dołączoną dietą w końcu pomogą Ci osiągnąć szczupłą sylwetkę.

Zielona papryka – właściwości, wartości odżywcze, witaminy i przepis

Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu

Dzisiaj skupimy się na papryce zielonej, która stanowi doskonałe źródło witamin, a ponadto pozwala nadać koloru niejednej potrawie.

Naturalne spalacze tłuszczu. Poznaj ich źródła

Zofia Mikoś ponad miesiąc temu

Nie potrzeba chemii, aby wspomóc odchudzanie, poznaj naturalne spalacze tłuszczu.

Papryka to źródło zdrowia i smaku!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Kolorowe papryki pasują prawie do każdego dania. Mogą osłodzić bądź dodać pikanterii Twoim potrawom. Możesz wybierać wśród różnych rodzajów, do wyboru do koloru!

Papryka czuszka pomocna w walce z rakiem. Poznajmy wszystkie jej właściwości

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Ostra papryczka nie tylko wyostrza smak potraw, ale także chroni organizm przed wieloma chorobami, również nowotworami.

Kapsaicyna i piperyna: właściwości, wady i występowanie „ostrych substancji”

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Kapsaicyna i piperyna to związki, które odpowiadają za ostry i piekący smak. Naturalnie występują w roślinach i bardzo często wykorzystywane są w przemyśle spożywczym.