kakao

Surowa, organiczna, ciemna, słodzona stewią – nowości w wyrobach czekoladowych

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Surowa, wyprodukowana wyłącznie z organicznych składników czy ciemna z ogromną zawartością masy kakaowej? A może czekolada bez dodatku cukru, słodzona wyłącznie stewią? Nowości w wyrobach czekoladowych – w które warto inwestować, a które omijać szerokim łukiem?

Mleczna czekolada – składniki, właściwości i wpływ na dietę

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Uwielbiana przez wielu, z bakaliami, nadzieniem lub klasycznie pełnomleczna…czekolada. Smaczna zarówno w kostce oraz jako słodki dodatek do ciast i deserów. Każdy posiada swój ulubiony smak. Co się kryje w popularnej, słodkiej przekąsce?

Kakao na diecie – właściwości, rodzaje i skład

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Ciemne, sypkie, gorzkie lub ukryte w czekoladzie i innych czekoladowych przysmakach. Kakao – mało kto nie ulega jego pokusie.

Karob zamiast kakao – zobaczmy co przemawia na jego korzyść

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Proszek przypominający kakao? Okazuje się, że to możliwe.

Biała, mleczna, gorzka, z dodatkami, na gorąco. Czekolada niejedno ma imię

Emilia Muchowska ponad miesiąc temu

Czekolada ceniona jest przede wszystkim za wyjątkowy smak, ale posiada także cenne właściwości lecznicze.

Magnez - najlepsze źródła, objawy niedoboru i straty w czasie przygotowywania posiłków

Damian Adamiak ponad miesiąc temu

Niedobór tego mikroelementu może prowadzić do poważnych konsekwencji zdrowotnych. Nie bagatelizujmy pierwszych objawów…