imbir

Domowe eliksiry przeciwko grypie!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Grypa szaleje na zewnątrz i jak się tu przed nią ochronić? Dziś przedstawiamy domowe eliksiry przeciwko grypie, które szybko rozgrzeją i ochronią przed wirusami.

Produkty spożywcze przeciwzapalne i prozapalne

Paulina Michalak ponad miesiąc temu

Jakość żywności oraz rodzaj jadłospisu może wspomóc walkę ze stanem zapalnym bądź doprowadzić do jego nasilenia, przyczyniając się do rozwoju wielu dolegliwości. Jeżeli zależy Ci na zdrowiu – rozważnie dobieraj produkty i staraj się unikać pokarmów i składników działających proinflamacyjnie.

Naturalne spalacze tłuszczu. Poznaj ich źródła

Zofia Mikoś ponad miesiąc temu

Nie potrzeba chemii, aby wspomóc odchudzanie, poznaj naturalne spalacze tłuszczu.

Domowe alkohole – rozgrzewają i leczą

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Wśród domowych przetworów warto zwrócić uwagę również na domowe alkohole. Nie tylko dobrze smakują i rozgrzewają, ale również posiadają wiele cennych właściwości leczniczych.

7 sposobów na pobudzenie organizmu

Karolina Kowalska ponad miesiąc temu

Poznaj najlepsze sposoby na szybkie pobudzenie organizmu!

Żywieniowe i fitoterapeutyczne wspomaganie odporności organizmu

Justyna Maciejewska ponad miesiąc temu

Wspomóż swój układ immunologiczny wybierając produkty i zioła, które mają na niego korzystny wpływ.

Chili, imbir, cynamon, curry, bazylia – przyprawy przyspieszające metabolizm

Damian Adamiak ponad miesiąc temu

Chcąc przyspieszyć spalanie tkanki tłuszczowej wcale nie musimy sięgać po suplementy. Wystarczy, że zajrzymy do naszej kuchni i skorzystamy z wiedzy znanej od pokoleń.

Kuchnia indyjska – charakterystyka, tradycje i przepisy

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Przyprawy indyjskie, były i są jednym z najpopularniejszych produktów eksportowych tego kraju. Już wczesnośredniowieczne wyprawy kupieckie przywoziły je do Europy i już wtedy świat oszalał na ich punkcie. Poznajcie niesamowicie aromatyczną kuchnię indyjska!

Rola przypraw i ich wpływ na organizm

Agnieszka Czapla ponad miesiąc temu

Przyprawy nadają niezastąpiony smak potrawom na całym świecie, a jak wpływają na nasz organizm?

Kuchnia azjatycka – orientalny smak Azji

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Kuchnia azjatycka obok kuchni włoskiej czy francuskiej cieszy się dużą popularnością. Jej charakterystyczny smak i bogactwo przypraw wprowadza nieco orientu do codziennych posiłków.

Piwo ziołowe. Rodzaje i właściwości zdrowotne

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Ostatnie lata rynek piwowarski podbijają piwa smakowe. Wśród nich są także te z dodatkiem popularnych ziół.

Surowce roślinne wspomagające leczenie nowotworów

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Nowotwór to bardzo poważna choroba. Ciężka, długa droga leczenia, wiąże się z wieloma dolegliwościami i niekorzystnym wpływem leczenia na organizm człowieka, które oprócz komórek nowotworowych, niszczy też zdrowe.

Najpopularniejsze spalacze tłuszczu na redukcje – czym się kierować przy wyborze?

Zofia Mikoś ponad miesiąc temu

Najpopularniejsze składniki spalaczy tłuszczu i ich faktyczne działanie.

Problemy z przemianą materii. Sprawdź koniecznie czym one grożą!

Emilia Muchowska ponad miesiąc temu

Nieprawidłowa dieta, niska aktywność fizyczna czy stres to tylko niektóre przyczyny spowolnionego metabolizmu. Sprawdź jakie mogą być jego konsekwencje.

Naturalne antybiotyki. Rośliny o niezwykłych, leczniczych właściwościach

Magdalena Mirta ponad miesiąc temu

Produkty używane na co dzień w kuchni mogą w wielu przypadkach zastępować drogie antybiotyki. Dowiedz się, które z nich są najlepszymi, naturalnymi antybiotykami.

Imbir dobry na wszystko - na przeziębienie, kaszel i odchudzanie

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Ta znana od dawna roślina słynie ze swych leczniczych właściwości głównie w Azji. U nas jest coraz popularniejszym dodatkiem do potraw, jednak pozostaje mniej znana, jako skuteczny środek na przeziębienia, bóle miesiączkowe czy mdłości. Poznajmy siłę imbiru.