Cukry redukujące – właściwości i źródła Czym się charakteryzują cukry redukujące? Ich przykłady oraz źródła. Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Glikemia – na czczo, po posiłku. Glikemia przygodna Glikemia jest jednym z podstawowych parametrów, które oznaczane są zazwyczaj... Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Glukoza – norma, we krwi, w moczu. Podwyższona glukoza we krwi Glukoza jest czynnikiem mówiącym wiele o naszym organizmie. Zarówno jej… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Hipoglikemia – objawy, przyczyny, leczenie, dieta W dzisiejszym artykule nakreślimy m.in. co bywa najczęstszą przyczyną hipoglikemii,… dietetyk kliniczny Tomasz Chudziński ponad miesiąc temu Więcej
Galaktozemia – przyczyny, objawy, diagnoza, leczenie, dieta Aby cukier mleczny mógł być źródłem energii, musi ulec przekształceniu… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Miód nostrzykowy – składniki, właściwości oraz zastosowanie Miód nostrzykowy – mniej popularny niż inne miody, lecz również… Marta Gzyl ponad miesiąc temu Więcej
Glukozamina – właściwości, zastosowanie i przeciwwskazania Bóle stawów to problem, z którym zmaga się coraz więcej… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Liść Damiana – działanie, stosowanie i przeciwwskazania Naturalny afrodyzjak, antidotum na depresję i przemęczenie czy skuteczny środek… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Zalecenia żywieniowe zapobiegające napadom migreny Osoby cierpiące z powodu migrenowych bólów szukają sposobów, aby zapobiec… Natalia Kuczmierczyk ponad miesiąc temu Więcej
HMB – najbardziej nietrafiony suplement w historii Rynek suplementów jest ogromny, cechuje się również dużą dynamiką –… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej