fit

Pudding chia z owocami

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Do przyrządzenia dzisiejszego deseru wykorzystałam popularne nasiona chia, które są doskonałym źródłem witamin, minerałów i błonnika. To, także bogactwo kwasów omega3 oraz omega6, które występują w odpowiednich do siebie proporcjach. Pudding chia w połączeniu z owocami może stanowić bardzo smaczne drugie śniadanie lub podwieczorek.

Koktajl z pieczonej dyni

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Korzystając z uroków jesieni postanowiłam przygotować koktajl z pieczonej dyni. Jest to pożywny wartościowy podwieczorek, który możecie przygotować na Halloween, jako alternatywa dla wysokokalorycznych, przetworzonych słodyczy.

Mus czekoladowy z awokado i orzechów

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Macie ochotę na deser ? Moją dzisiejszą propozycją na jesienną chandrę jest krem czekoladowy z awokado i orzechów. Doskonale smakuje, jest bardzo pożywny i pełen wartości odżywczych. Możecie go użyć do smarowania pieczywa, a także jako alternatywę dla kremów do ciast.

Fit deser z owocami

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Korzystając z uroków lata przygotowałam dziś szybki, pożywny i bardzo smaczny posiłek. Fit deser z owocami, to połączenie zarówno białka, jak i węglowodanów, dzięki czemu doskonale sprawdzi się jako posiłek potreningowy.

Dorsz ze szpinakiem i Mozzarellą

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Ryby są bogatym źródłem składników mineralnych, białka, witaminy D oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, jednak wciąż spożywamy ich zbyt mało. Często słyszę od swoich pacjentów, że nie jadają ryb, ponieważ ich nie lubią lub nie mają pomysłu na przyrządzenie. Moja dzisiejsza propozycja to smaczne, szybkie w przygotowaniu oraz pożywne danie, czyli dorsz ze szpinakiem i Mozzarellą, który zasmakuje nawet najbardziej wybrednym.

Koktajl z mango na mleczku kokosowym

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Na letni, upalny dzień polecam Wam koktajl z mango na mleczku kokosowym.

Pełnoziarnista tarta z kurczakiem i warzywami

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Pełnoziarnista tarta z warzywami i kurczakiem to pożywne, smaczne, a za razem szybkie w przygotowaniu danie. Doskonale sprawdzi się jako obiad, czy też przekąska na przyjęciu.

Roladki z kurczaka ze szparagami

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Nadszedł wyczekiwany przeze mnie sezon na szparagi, dlatego dzisiaj proponuję Wam danie główne z ich wykorzystaniem. Roladki z kurczaka ze szparagami, czyli smaczne, pożywne, wiosenne danie.

Owsiany deser z truskawkami

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Owsiany deser z truskawkami to idealna propozycja na drugie śniadanie lub podwieczorek. Jest to pełnowartościowy posiłek, który zasmakuje nawet najbardziej wybrednym.

Dietetyczna Wielkanoc – praktyczne porady i przepisy

Sonia Walla ponad miesiąc temu

Ledwo odeszliśmy od wigilijnego stołu, a już zaczynamy szykować wielkanocne śniadanie. Nadchodzą kolejne święta, a wraz z nimi dylemat – jak przeżyć je dobrze i smacznie, nie przerywając jednocześnie prowadzenia zdrowej diety i trwania przy prawidłowych nawykach żywieniowych? Poniżej kilka porad i odchudzonych świątecznych przepisów, które to umożliwią!

Produkty „zero kalorii”. Poznajmy ich skład

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Na rynku coraz częściej pojawiają się produkty spożywcze reklamowane hasłem „zero kalorii”, jednak czy to możliwe, aby zupełnie pozbawione były wartości odżywczych? Co w takim razie wchodzi w ich skład i jaki mają wpływ na nasze zdrowie?